Auto op de kop op A28; drie inzittenden ongedeerd

19 februari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT/NIJKERK - Drie inzittenden van een personenauto zijn zaterdagavond op de A28 om 18:20 uur met hun voertuig op de kop beland. Twee van hen zijn in de ambulances onderzocht maar hoefden niet voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Een derde persoon is met de schrik vrijgekomen.

Het drietal reed in de richting van knooppunt Hoevelaken toen zijn net voorbij de afslag Amersfoort-Vathorst tijdens een inhaalmanoeuvre door waarschijnlijk een windvlaag tegen de zijkant van een bestelbus botsten. Door een te heftige stuurcorrectie botste de auto tegen de vangrail van de middenberm en sloeg over de kop. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

Omdat in eerste instantie gevreesd werd dat er inzittenden bekneld zaten werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd. ter plaatse bleek dat de drie vrouwen met hulp van omstanders uit hun voertuig waren gehaald.

Het zwaar beschadigde voertuig is door bergingsbedrijf Smink uit Hoevelaken afgevoerd. De politie had twee rijbanen afgesloten. Het verkeer werd via de vluchtstrook langs het ongeval geleid. (Bron: AberMedia)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie