Crackerjacks J14 op koppositie

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het J14 team van Amersfoortse basketbalclub Crackerjacks speelt momenteel in de rayoncompetie tegen leeftijdsgenoten uit Rijswijk ("Lokomotief"), Barendrecht ("Binnenland"), Katwijk ("STOL Grasshoppers") en Almere ("Almere Pioneers"). Nadat in de vorige competitie (regio 1e klasse) vrijwel alle tegenstanders kansloos naar een nederlaag werden gespeeld, is het nu aan het team om aan te tonen dat ze ook op een hoger niveau hun mannetje kunnen staan.

Zaterdag 21 januari werd aangetreden in Bardendrecht tegen het team van Binnenland. Dit team had in de regiocompetitie bijna alle wedstrijden gewonnen, dus leek er een mooie uitdaging te wachten. De poulegenoten uit Almere hadden een week eerder al van Binnenland gewonnen, maar toch stonden de Amersfoortse mannen met respect in de hal voor het begin van de wedstrijd.

Met gepaste flair werd begonnen aan de warming-up en werd toch met redelijk zelfvertrouwen het begin van de wedstrijd afgewacht. Op sommige gezichten was toch wel wat spanning af te lezen. Die spanning hield het team ook in het eerste kwart in zijn greep. De teams leken aan elkaar gewaagd, maar hoewel de Crackerjacks het betere van het spel hadden en na 4 minuten op een 2-8 voorsprong stonden, wisten zij het spel nog niet definitief naar zich toe te trekken. Daarna kwam een fase waarin Binnenland zich terugknokte en vlak voor het einde van het kwart op gelijke hoogte wist te komen. Door een late score wisten we de winst in dit kwart naar ons toe te trekken; 10-12 in Amersfoorts voordeel.

Na de twee minuten rust, waarin de coaches iedereen van duidelijke aanwijzingen hadden voorzien was het spel eigenlijk over. Crackerjacks liet nu duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor de mannen uit Barendrecht en won door bij vlagen goede, snelle en soms hele mooie combinaties alle kwarten. 10-12, 18-30, 13-24 en 17-27 waren de uitslagen van de kwarten, in totaal voor een goede 58-93 overwinning.

Op zaterdag 28 januari stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Nu was het team van Lokomotief (J14-2) uit Rijswijk de tegenstander. Ook dit team had in de vorige competitie alle wedstrijden gewonnen en leek een geduchte tegenstander te zijn. Door de winst van vorige week was er meer zelfvertrouwen bij de mannen van Crackerjacks. Bij aankomst bleken alle mannen uit Katwijk gemiddeld een stuk kleiner dan de Amersfoorters.

Vanaf het begin werd de tegenstander geconfronteerd met een full-court-press. Daardoor kwamen de bezoekers uit Rijswijk niet in hun spel en werden ze zelfs volledig overlopen. Dit werd in fases de hele wedstrijd voortgezet wat resulteerde in een overduidelijke winst na de standen 23-10, 30-17, 25-8 en 24-12. Een zeer verdiende 102-47 overwinning, waardoor dit team zich vooralsnog in de top van deze poule nestelt. Eerlijkheid gebied te zeggen dat bij vlagen het spel van de tegenstanders er beter verzorgd uit zag dan dat van de Crackerjacks, maar daar hadden we na de wedstrijd geen boodschap aan. Door deze winst staat het team op een gedeelde eerste plaats en dat was de doelstelling.

Crackerjacks J14 lijkt serieus op weg naar een plek in de play-offs aan het einde van het seizoen waarin gestreden kan gaan worden voor het rayonkampioenschap.

Bij het behalen van dat kampioenschap kan dit team zelfs gaan strijden voor het Nederlands kampioenschap! Maar eerst deze competitie...

Op zaterdag 4 februari speelt dit team in sporthal Zielhorst aan de Trompetstraat de topper tegen medekoploper STOL Grasshoppers uit Katwijk. Dit belooft - gezien de uitslagen tot nu toe - op voorhand een spannende wedstrijd te worden! Om 17:30 begint de wedstrijd, de toegang is gratis!

De uitslagen tot nu toe:

Almere Pioneers vs Binnenland 72-40

Binnenland vs Crackerjacks 58-93

STOL Grasshoppers vs Almere Pioneers 122-86

Crackerjacks vs Lokomotief 102-47

Binnenland vs STOL Grasshoppers 51-116

De stand per 28/1/2012:

1. STOL Grasshoppers 4 uit 2 (+101)

2. Crackerjacks 4 uit 2 (+90)

3. Almere Pioneers 2 uit 2 (-4)

4. Lokomotief 0 uit 1 (-55)

5. Binneland 0 uit 3 (-132)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie