Inloopconcerten Amersfoortse koren

13 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Scholen in de Kunst/Bureau Amateurkunstverenigingen Amersfoort organiseert in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag. De data zijn 28 januari en 4 en 11 februari. Door de enthousiaste reacties en grote belangstelling van het publiek is het een jaarlijks terugkerend evenement geworden.

De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om kortere of langere tijd te luisteren. Voor mensen die minder bekend zijn met koormuziek: een ideale manier om hiermee kennis te maken. Voor de liefhebber: een leuk extraatje.

Voor dit eerste concert is voor de Bergkerk in het Bergkwartier gekozen, een wijk die in de voorgaande jaren niet eerder is bezocht. De Bergkerk (kerk met het hertje) ligt aan de Dr. A. Kuijperlaan 2. Het concert duurt van 14.30 tot 17.00 uur en er is koffie/thee tegen een kleine vergoeding aanwezig. De koren willen zoveel mogelijk mensen uit verschillende wijken van Amersfoort in de gelegenheid stellen om met hun muziek in aanraking te komen. De volgende twee concerten vinden plaats in de wijk Kattenbroek en de binnenstad.

Chr. Koor Message o.l.v. Marius van der Kuijl opent om 14.30 uur het middagprogramma. Dit gemengde koor telt ruim 25 leden en wordt muzikaal begeleid op de piano en op orgel. Vanmiddag krijgt u enkele delen uit het oratorium Ruth en het oratorium Schepping te horen. De jonge dirigent Marius heeft Message met zijn enthousiasme en inzet de zuiverheid, balans en uitstraling gegeven die nodig zijn om een goed koor te kunnen vormen.

Om 15.00 uur neemt Amersfoorts Vocaal Ensemble onder leiding van Jean Pierre Gendrault het programma over en komen we in de wereld van de kamermuziek. Het koor zingt a capella en bij voorkeur werken van klassieke componisten.

Het volgende half uur wordt muzikaal gevuld met een optreden van het gemende koor On Y Chante dat sinds twee jaar onder leiding staat van Coert Bremmers die Norien Siemons is opgevolgd. Hij zorgt weer voor een hele andere klankkleur van het koor.

Vanaf 16.00 uur neemt de Vocaal Group Akkoord uit Leusden het programma over. Zij zingen al jaren onder leiding van Karel Smit, die zowel de dirigentenrol als de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt. Bekende en minder bekende nummers zullen de revue passeren.

De middag wordt afgesloten met een optreden van het grote en spraakmakende theaterkoor Voice Box, dat maar liefst over twee dirigenten beschikt: Mariëlle Hintzen en Florian Auls. Deze dirigenten hebben elk hun eigen aanpak en daar kunt u vanmiddag getuige van zijn. Een optreden van het theaterkoor Voice Box heeft altijd een verrassing in petto.

Deze middagen bieden voor het publiek een mooie gelegenheid om zich breed te oriënteren en zich mogelijk aan te sluiten bij één van de koren. Er is altijd gelegenheid om de mensen van de koren aan te spreken.

In februari worden nog twee gratis concertmiddagen gevuld met koorzang. Op 4 februari in de Lichtkring in Kattenbroek en op 11 februari in de St. Franciscus Xaveriuskerk in de binnenstad.

u Toegang gratis. De Bergkerk: 14.30 - 17.00 uur.

Organisatie en informatie: Scholen in de Kuns/Bureau AkvA tel: 033-4798023

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie