Afbeelding
BDU

Getuigen gezocht in zaak overval op geldwagen

Nieuws

AMERSFOORT - Het onderzoek naar de overval op de geldwagen aan de Van Randwijcklaan heeft nog niet geleid naar nieuwe aanhoudingen. Kort na de overval op maandagmiddag 19 december werd een een man aangehouden. De politie is het spoor van de andere overvallers kwijt en roept de hulp in van het publiek.

de overval vond omstreeks om 14.00 uur plaats. Twee mannen bedreigden een medewerker van de geldwagen met een wapen. De mannen stapten vervolgens op een scooter en gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie startte een grootscheeps onderzoek, waarbij ook een helikopter werd ingezet. Niet veel later kwam de melding binnen dat bij de overval ook mogelijk een witte bestelauto was gezien. Deze auto was met hoge snelheid weggereden in de richting van de Rijksweg A28. Hierbij was op de kruising Ringweg Kruiskamp/Colubusweg een aanrijding ontstaan met een andere auto. De bestuurder in de bestelauto reed echter met hoge snelheid door. Hij werd later op de A27 aangehouden.

De politie wil van getuigen weten waar de twee overvallers naartoe zijn gegaan, nadat ze de scooter hadden achtergelaten op de Vasco da Gamastraat. Ook heeft de politie het vermoeden dat de overvallers in de bestelauto hebben gezeten en na de aanrijding op de Ringweg Kruiskamp, ergens in de richting van de A28 zijn uitgestapt en mogelijk in een andere auto zijn gestapt. Getuigen daarvan worden ook opgeroepen contact op te nemen met 0900-8844.

advertentie
advertentie