Opnieuw Vaatkeurmerk voor Meander

Nieuws

AMERSFOORT - Meander Medisch Centrum heeft opnieuw het Vaatkeurmerk gekregen van de Hart&Vaatgroep. Onlangs heeft deze landelijke patiëntenvereniging het keurmerk uitgereikt aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria voor het keurmerk voldoen. De criteria zijn in 2011 aangescherpt en aangepast aan nieuwe inzichten. Voor Meander is het Vaatkeurmerk een belangrijke erkenning voor kwaliteit van de zorg aan vaatpatiënten.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria zijn door de patiëntenvereniging samengesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Bij de toekenning wordt ook gelet op de afstemming in het ziekenhuis tussen deze disciplines.

De Hart&Vaatgroep heeft in 2011 ook gegevens verzameld bij ziekenhuizen en behandelcentra over de kwaliteit van de zorg die zij leveren aan mensen met spataderen. Meander voldoet ook als het gaat om spataderzorg aan de gestelde criteria. Er is een breed behandelaanbod voor de aanpak van spataderen, waarbij chirurgen en dermatologen samenwerken. De Hart&Vaatgroep wil, naast het Vaatkeurmerk voor mensen met een aandoening aan de slagaderen, in de toekomst ook een keurmerk Spataderzorg uitgeven.

Op de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg staat welke ziekenhuizen het vernieuwde Vaatkeurmerk hebben gekregen en hoe de spataderzorg is geregeld.

advertentie
advertentie