Laatste taxirit Besseling Regiotaxi

4 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met het wegvallen van de Regiotaxi zal Bestax uit Amersfoort zich weer volledig gaan richten op particulier en zakelijk taxivervoer, ziekenvervoer, waaronder het vervoer van zorgverzekeraars Agis en Achmea en Schipholvervoer. Op 31 december heeft Bestax de laatste taxirit voor de Regiotaxi Eemland Heuvelrug uitgevoerd.

Bestax verzorgde de afgelopen vijf jaar het vervoer van de Regiotaxi Eemland. Directeur Edwin Besseling merkt op dat Bestax zich met een rapportcijfer van 8,1 ‘landelijk de meest kwalitatieve regiotaxivervoerder’ mocht noemen. In de afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal ritten in deze periode.

,,Helaas heeft de Provincie Utrecht de aanbesteding met ingang van 1 januari 2012 aan een andere vervoerder gegund’’, merkt Besseling op. ,,Een dieptepunt in het bestaan van Bestax, dat noodgedwongen tientallen chauffeurs ontslag moest aanzeggen. Vele chauffeurs vormden jarenlang een vertrouwd gezicht voor de passagiers en zijn zeer ervaren en goed opgeleid. In 2011 behaalden nagenoeg alle chauffeurs nog hun MBO-opleiding Taxi-chauffeur.’’

Met het wegvallen van de Regiotaxi zal Bestax zich weer volledig gaan richten op particulier en zakelijk taxivervoer, ziekenvervoer, waaronder het vervoer van zorgverzekeraars Agis en Achmea en Schipholvervoer. Bestax zal het ook verder weg gaan zoeken. Vanaf 2012 kan men ook in ‘t Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug gebruik maken van de diensten van Bestax.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie