Omroep EVA wil aanvullende startsubsidie van 18.500 euro

21 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De lokale omroep EVA vraagt om een aanvullend subsidiebedrag van 18.500 euro om een goede start te maken en zendapparatuur aan te schaffen. Het college van b en w wil het aanvullende subsidieverzoek van EVA voorleggen aan de gemeenteraad.

door John Spijkerman

In september 2011 werd Mediagroep EVA de zendmachtiging voor lokale omroep verleend, maar tot op dit moment heeft de lokale omroeporganisatie nog geen reguliere uitzendingen verzorgd. Probleem is dat EVA geen gebruik kan maken van de zendapparatuur van Omroep Amersfoort. Die apparatuur is bij het faillissement van Omroep Amersfoort per opbod verkocht. In november 2011 ontving EVA van de gemeente een structureel subsidiebedrag van 85.000 euro. Daar bovenop kreeg de omroep een eenmalige subsidie van 81.000 euro die in één keer werd uitbetaald.

Aanvankelijk had EVA bij de gemeente een startsubsidie van 100.000 euro aangevraagd om apparatuur van aan te schaffen. De gemeente heeft herhaaldelijk contact gehad met EVA. Dat heeft ertoe geleid dat EVA zijn oorspronkelijke aanvraag van een ton flink naar beneden toe heeft moeten bijstellen. In de aangepaste aanvraag wordt nu uitgegaan van 18.500 euro.

Het college merkt op dat ook overwogen kan worden om EVA geen aanvullende subsidie meer te geven omdat er al eerder 81.000 euro is toegekend aan Mediagroep EVA voor de periode september 2011-september 2012. Dat bedrag kan volgens de gemeente worden ingezet bij het opstarten van de omroep, inclusief de aanschaf van een groot deel van de noodzakelijke apparatuur. Het college wil eerst horen wat de gemeenteraadsfracties vinden van het voorstel om EVA een aanvullend subsidiebedrag van 18.500 euro te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie