IKEA Amersfoort start kerstbomenactie voor Coelhorst

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - IKEA Amersfoort start op 5 december a.s. een kerstbomenactie voor Natuurmonumenten. Met de kerstbomenactie steunthet woonwarenhuis het natuurgebied Coelhorst van Natuurmonumenten. Het geld wordt besteed aan het planten van nieuwe bomen en het opleiden van een vrijwilligersploeg die de boomgaarden onderhoudt. Van elke verkochte Nordmann kerstboom doneert IKEA Amersfoort 1 euro aan Natuurmonumenten.

Bovendien krijgen klanten bij aankoop van een kerstboom van 20 euro een IKEAcadeaupas ter waarde van 19 euro. Zo heb je een kerstboom voor een piek! De pas kan op een gewenst moment tussen 9 en 29 januari a.s. bij IKEA verzilverd worden.

IKEA Amersfoort roept alle inwoners van Amersfoort en omstreken op om vóór 10 december een kerstboom te kopen bij IKEA Amersfoort en zo een groot bedrag te doneren aan Natuurmonumenten. De kwalitatieve Nordmann blijft er mooi uitzien gedurende de hele kerstperiode en verliest bijna geen naalden.

Landelijk initiatief

IKEA verkoopt in alle twaalf vestigingen een Nordmann kerstboom en heeft in totaal ruim 60.000 bomen in de verkoop. Deze kerstbomen worden gekweekt op basis van de strikte milieurichtlijnen die IKEA internationaal hanteert. Het geld wordt besteed aan het onderhoud en herstel van verschillende natuurgebieden: van het plaatsen van nieuwe bomen en onderhoud van bijzondere stukjes natuur, tot het opleiden van vrijwilligers van Natuurmonumenten. Elke IKEA vestiging spaart voor een ander natuurgebied.

Het bedrag wordt zodoende besteed aan de natuurgebieden Vlietlanden, Brunssummerheide, Naardermeer, Coelhorst, Aalkeetbuitenpolder, Oosterheide, Bergherbos, Dommeldal, Noordlaarderbos, Zuid-Kennemerland, Egheria en Haarzuilens.

Udo Hassefras, beheerder van Natuurmonumenten Utrecht reageert enthousiast op de kerstbomenactie van IKEA Amersfoort. ,,We zijn ontzettend blij met dit initiatief van IKEA Amersfoort. Elk jaar zetten vele vrijwilligers zich in voor het behoud van de prachtige natuur die de provincie Utrecht rijk is. Maar er is slechts een beperkt budget beschikbaar voor nieuwe projecten van Natuurmonumenten. De donatie van IKEA Amersfoort is dan ook een enorme steun in onze rug. Samen dragen wij zorg voor het behoud en onderhoud van de natuur. Met het geld dat IKEA Amersfoort doneert, kunnen wij onze boomgaarden voorzien van nieuwe bomen en een vrijwilligersploeg opleiden die de boomgaarden verzorgt.''

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging van meer dan 750.000 leden met één gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Natuurmonumenten verwerft en beheert als sinds 1905 natuurgebieden. Dit zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie