Festival of Lessons and Carols

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de vijfde keer voert het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort in de St.Joriskerk een Festival of Lessons and Carols uit. Dit is een programma in kersttijd waarin bijbelteksten, de lessons, worden afgewisseld met engelse kerstliederen, de carols. Dit soort festival is bekend van de jaarlijkse uitvoering door het King's College Choir.

Er zitten vaste onderdelen in, naast delen die per jaar wisselen. Ergens aan het begin komt altijd de carol 'Once in royal David's city' en aan het eind, na de lezing uit Johannes 1 de carol 'O come all ye faithful'. En er zijn wisselende composities: dit jaar bijv 'Christmas Hymn' van Vaughan Williams, 'The Lamb' van John Taverner en 'Alleluya, a new work is come on hand' van William Mathias. Van een aantal kerstliederen worden coupletten in samenzang gezongen.

Medewerking wordt, ook voor de vijfde keer, verleend door Harry van Wijk, orgel en Paul Waterval, schriftlezingen. Het is een volledig Engels programma, maar van alles is er een duidelijke Nederlandse vertaling. Een programma in kersttijd: echt Engels, met Engelse koormuziek, maar voor Nederlanders heel aantrekkelijk.

Het festival wordt uitgevoerd in de St.Joriskerk. De kerk is een jaar dicht geweest vanwege een grote restauratie. Het bijwonen van dit Festival is een prachtige gelegenheid om die mooie kerk weer te zien in al haar schoonheid.

u Festival of lessons and carols - woensdag 21 december 2011 - 20.00 uur - St.Joriskerk Amersfoort - door het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort o.l.v Jannes Munneke, Harry van Wijk, orgel en Paul Waterval, schriftlezingen - toegang: € 12,50; tot 18 jaar gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie