Tuinpark Laakzijde genomineerd voor Utrechtse Duurzaamheidsprijs

Nieuws

AMERSFOORT - Tuinpark Laakzijde in Vathorst is vorige week genomineerd voor de Utrechtse Duurzaamheidsprijs van 2012. Ook de De Groene Hoeve, Duurzame Mobiliteit Stichtse Rijnlanden, Schone Zorg en Wijkgroenplan Zuid zijn genomineerd. Op 2 januari 2012 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.

In 2012 wordt de prijs voor de tweede keer uitgereikt. De provincie Utrecht heeft deze wisseltrofee in het leven geroepen om belangrijke voorbeelden van duurzaamheidprojecten onder de aandacht te brengen. Het project 'Tuinpark Laakzijde' is ingediend door bewoners en de omgeving van de wijk Laakzijde in Vathorst. Doel van het project is het zorgen voor de mogelijkheid dichtbij de natuur te komen door het telen en oogsten van groenten, fruit en bloemen en kruiden; het zorgen voor grotere sociale samenhang in de wijk die pas acht jaar jong is en dit heel hard nodig heeft; het zorgen voor ontspanning, recreatie en onthaasting en het geven van een impuls aan initiatieven die voortvloeien uit de betrokkenheid bij natuur en het telen van zuiver voedsel.

De jury van de Utrechtse Duurzaamheidprijs 2012 bestaat uit voorzitter Herman Wijffels (USI), Hermien Hendrikx (ROC Midden Nelderland), Bouwe Taverne (Rabobank Nederland), Klaas Strijbis (Movares) en Roland Pereboom (Milieucentrum Utrecht en winnaar Utrechtse Duurzaamheidsprijs 2011).

advertentie