Bouwinvest koopt 55 door Amerstaete ontwikkelde eengezinswoningen in Vathorst

Nieuws

VATHORST - Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest heeft 55 eengezinswoningen in nieuwbouwwijk Vathorst gekocht van ontwikkelingscombinatie Amerstaete (AM, Bouwfonds Ontwikkeling en Dura Vermeer Bouw). De bouw start in december van dit jaar.

Tot 2014 worden in Vathorst circa 11.000 woningen gebouwd, een bedrijventerrein van 45 hectare aangelegd en ca. 135.000 m2 BVO kantoren gerealiseerd. Op dit moment zijn circa. 5.500 woningen gerealiseerd. Eenmaal afgerond zal Vathorst ongeveer 30.000 bewoners en 6.000 arbeidsplaatsen tellen.

Deelplan De Bron is door de bestaande houtwallen, de lange rijen volgroeide loofbomen en het centrale Waterhart een markante woonwijk in Vathorst. De woningen liggen in het groene en waterrijke deel in het hart van Vathorst en zijn ontworpen door architectenbureau Weeda van der Weijden. Volgens planning worden de woningen begin 2013 opgeleverd.

De stedenbouw is in sterke mate geïnspireerd op het omliggende landschap. De woningen variëren in hoogte zodat ze een natuurlijke overgang vormen met de omgeving. De bouw is in handen van Dura Vermeer.

In Vathorst staat het creëren van een prettig woon- en werkmilieu centraal. Dat betekent dat ook wordt geinvesteerd in een samenleving waarin sociale cohesie in hoge mate prioriteit krijgt. Dat gebeurt samen met bewoners, (maatschappelijke) instellingen, de gemeente Amersfoort en door de prominente aandacht die al sinds het begin van de gebiedsontwikkeling wordt gegeven aan kunst en cultuur.

advertentie