Prins Ap opvolger van Prins Jeroen bij de Eemschuumers

Nieuws

HOOGLAND - Niet op de elfde maar een dag later, op zaterdag 12 november is in Hoogland de 39e prins der Eemschuumers bekendgemaakt. Al enkele weken gonsde het van de geruchten wie de oud - prins Jeroen op zou gaan volgen.

Nadat de DJ in 't Zottenhok de laatste Duitse Schlagers gedraaid had en menig bezoeker zijn eerste (of tweede…) biertje had gedronken, kwam de stemming er aardig in en werd de polonaise ingezet. Speciaal voor de vertrekkende prins hadden de Eemschuumers een Duits afscheidsmaal in petto.

De klok liep ondertussen gestaag door naar elf over elf. De spanning steeg. En op het podium werd langzaam het decor, het welbekende praathuis van de televisieserie ,,de fabeltjeskrant'', zichtbaar voor het toegestroomde publiek. Als eerste werd de nieuwe samenstelling van de jongerenraad gepresenteerd. Vervolgens was het de beurt aan de nieuwe raad van Elf. En toen was het zover: de nieuwe prins gooide met een ferme zwier de deur open om zich te presenteren aan het massaal toegestroomde publiek.

Deze nieuwe prins luistert naar de naam prins Ap de Eerste, in het dagelijks leven beter bekend als Ap van de Wetering. Prins Ap zal tijdens het komend carnavalsseizoen worden bijgestaan door adjudant Theo Kuijer en hofdame Dorian van de Wetering.

Vervolgens werd het tijd om het thema bekend te maken waarmee de Eemschuumers het 39e seizoen ingaan. En wat bleek: de Eemschuumers zullen niet alleen aankomende winter maar het hele jaar de tijd terugzetten. Want: ,,Prins Ap laat oude tijden herleven''. Dit motto heeft alles te maken met het feit dat Prins Ap zich aangetrokken voelt tot oude carnavalskrakers en voorwerpen met historische waarde.

Tegen 1 uur in de ochtend sloot de nieuwe prins het evenement af.

Inschrijven voor de optocht kan vanaf nu op de website www.eemschuumers.nl of op de inschrijfavond welke plaats zal vinden op dinsdag 20 december.Het carnaval begint op vrijdag 17 februari 2012 en zal duren tot en met dinsdag 21 februari 2012 met als hoogtepunt de optocht op zondag 19 februari.

advertentie