Mariënhof krijgt restaurantfunctie even terug

Nieuws

BINNENSTAD - Drie Amersfoortse horecagelegenheden slaan de handen ineen en pakken de komende kerst gezamenlijk flink uit op een wel heel bijzondere locatie. Regardz Mariënhof, Blok's Restaurant en Restaurant & Wijnbar Merlot verzorgen dan brunches en diners in de Mariënhof aan de Kleine Haag. Het eeuwenoude klooster in het hart van Amersfoort krijgt daarmee weer heel even zijn oude en geroemde restaurantfunctie terug.

De even authentieke als betoverende Mariënhof kende in de jaren negentig culinaire hoogtijdagen. Het bood toen onderdak aan liefst twee restaurants, Mariënhof en Rotisserie, die beide een Michelinster in de wacht sleepten. Sinds 2002 is de restaurantfunctie echter verdwenen uit het sprookjesachtige pand. Er worden sindsdien vergaderingen, conferenties, partijen en evenementen in gehouden.

Maar komende kerst is alles anders. Dan is de Mariënhof weer even een restaurant. ,,We willen de Mariënhof weer teruggeven aan de stad,'' zegt manager Jos Hulman. ,,Het pand ligt midden in de binnenstad, in het hart, en hóórt bij Amersfoort.''

Niet alleen daarom wordt het een bijzondere kerst in de Mariënhof. Uniek is de samenwerking tussen drie verschillende Amersfoortse horecagelegenheden. Mariënhof, Blok's Restaurant en Restaurant & Wijnbar Merlot, slaan de handen ineen en presenteren de gasten op 24, 25 en 26 december 2011 zowel klassieke als moderne gerechten. Uitgeserveerd aan tafel én in de keuken, waarin de gast dan een kijkje krijgt.

,,De kerst is bij uitstek een feest dat je samen viert,'' stelt Vincent Tomassen, eigenaar van Merlot. ,,Jarenlang werkten we op de kerstdagen afzonderlijk van elkaar, maar waarom eigenlijk? Samen de gasten een mooie culinaire avond bezorgen is veel leuker. Helemaal op zo'n sprookjesachtige locatie.'' En Marco Blok van Blok's Restaurant: ,,We bundelen onze culinaire krachten. We zijn ervan overtuigd dat daaruit iets moois ontstaat voor de gasten.''

Op kerstavond, 24 december, vindt de primeur van deze unieke samenwerking plaats. Dan kan de gast vanaf 18.00 uur genieten van een viergangendiner. En op zowel eerste als tweede kerstdag, 25 en 26 december, is er overdag vanaf 11.00 uur een brunch en 's avonds vanaf 18.00 uur een zesgangendiner.

Zie voor meer informatie www.sameninamersfoort.nl

advertentie