Studenten HU Amersfoort winnen Innovation Award Amersfoort

Nieuws

AMERSFOORT - Studenten van de opleiding Small Business & Retail Management van Hogeschool Utrecht Amersfoort zijn de winnaar van de Innovation Award Amersfoort. De Stichting Innovation Award is een initiatief van de Informal Investors Club Amersfoort, IICA, en beloont innovatief ondernemerschap in de regio Amersfoort.

Na een selectie op de shortlist bleven vier inzenders over, waaronder twee studentcompagnies van HU Amersfoort. De studentcompany Aveso Group kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus met een duurzaamheidconcept voor kledinghangers van 100% gerecycled afvalmateriaal. Aveso Group timmert inmiddels met klanten als C&A en Hennes & Mauritz flink aan de weg. Een mooi voorbeeld van de aansluiting van de Amersfoortse studie op de beroepspraktijk. De prijs, een geldbedrag van € 10.000,-, werd tijdens de bijeenkomst ,,Cijfers en Trends'' 2011 van de Rabobank Amersfoort en omstreken in HU Amersfoort uitgereikt door de voorzitter van de Kamer van Koophandel van de regio Amersfoort en tevens jurylid van de Innovation Award Amersfoort, de heer Ton Voortman.

Het juryrapport spreekt van innovatie en marktinzicht van jonge ondernemers met een groot toekomstperspectief. Het product is wereldwijd toepasbaar past in de trend van duurzaamheid en er ligt een goed ondernemersplan aan ten grondslag. Directeur Ramses de Groot van HU Amersfoort: ,,Het winnen van deze prijs door studenten onderstreept de ambities van HU Amersfoort.'' . De tweede plaats van het studentenbedrijf Jas Op Slot, JOS, ook van de opleiding Small Business & Retail Management onderstreept het succes van HU Amersfoort. JOS ontwikkelde een ophangsysteem waarmee jassen op veilige wijze in een slot opgehangen kunnen worden. Het systeem staat volop in de aandacht van scholen, horeca en event business waar gestolen jassen altijd voor problemen zorgen. Zij winnen een jaar lang begeleiding van de Kamer van Koophandel in het verder uitbouwen van hun bedrijf.

advertentie