Kunstwerk voor kantoor FrieslandCampina

Nieuws

BERGKWARTIER - Voor de ingang van het centrale kantoor van zuivelonderneming FrieslandCampina aan het Stationsplein in Amersfoort staat sinds kort een ruim vijf meter hoge sculptuur. Afgelopen dinsdag is het beeld van beeldend kunstenaar Philip de Koning onthuld.

De sculptuur 'Ambition & Dynamics' is een op drie massieve sokkels geplaatst werk van geborsteld roestvrijstaal. Het verbeeldt de ruim 130-jarige geschiedenis van zuivelonderneming FrieslandCampina, de verbondenheid met de 14.800 ledenmelkveehouders van de coöperatie, de internationale expansie en de groeiambitie van FrieslandCampina.

Philip de Koning maakt sinds 2003 sculpturen in staal. Hij exposeerde onder meer in Nederland, Engeland, Frankrijk en Italië. In 2012 zal zijn werk tentoon worden gesteld in het New Art Centre in New York.

FrieslandCampina is sinds februari 2010 met haar centrale kantoor gevestigd aan het Stationsplein. Het gebouw heeft de laatste jaren een volledige gedaantewisseling ondergaan. In april 2011 is een nieuwe vleugel in gebruik genomen. Inmiddels werken er circa 1.200 mensen in het kantoorpand.

advertentie