AVV Keistad behaalt eerste uitzege

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In het verre Meyel (Noord-Limburg) hebben de heren van AVV Keistad een 1-3 overwinning geboekt op het thuis nog ongeslagen Peelpush. Beide ploegen stonden vooraf exact gelijk met 11 punten en door deze overwinning is Keistad gestegen naar plaats 4.

Keistad moest erg wennen aan de ruime hal en de lichte bal, en kwam hierdoor niet echt lekker uit de startblokken. De pass was matig in het begin en spelverdeler Djim Baas kon zijn aanvallers zodoende moeizaam bedienen. Toch wist Keistad aan de goede kant van de score te blijven tot 12-17. Toen kwam de klad er een beetje in en de bezoekers begonnen, net als Peelpush deed, onnodige fouten te maken. De thuisploeg greep zijn kans en zonder tot spectaculair spel te komen, pakte het zowaar de eerste set: 25-22.

Michiel Bakker kwam in de ploeg en zweepte zijn team zodanig op, dat het Amersfoortse spel beter werd, althans aan het eind van deze set, want Peelpush maakte snel een sprongetje in hun voordeel, 12-10 en 16-14, maar mede dankzij de betere aanval van Keistad en enkele goede blokpunten van Jasper de Wijs trok Keistad deze set naar zich toe: 22-25.

Peelpush bleek over een goede verdediging te beschikken en vaak moest Keistad wel drie keer proberen een punt te maken, maar ook dankzij een steeds beter worden verdediging aan Amersfoortse kant werd het derde bedrijf gemakkelijk met 25-17 gewonnen. Opvallend waren de zes killblocks van Keistad met Emiel van Vulpen in de hoofdrol.

Marwin Hogeterp compenseerde een wat mindere passing met zeer goed verdedigen en in de vierde set kwam Keistad al snel voor en gaf die voorsprong niet meer weg. Na 8-12 en 15-19 kon Peelpush nog twee punten maken en met dezelfde cijfers als set 3 won Keistad deze set:17-25.

,,Het was een lastige pot om te coachen, we moesten lang zoeken naar de beste opstelling, maar we hebben als team een goede prestatie neergezet", aldus de Keistadcoaches Ton van der Wösten en Dennis Scholtens.

Komende zaterdag ontmoet Keistad in Midland de nummer 3 op de ranglijst, Inter Rijswijk. Aanvang: 19.00 uur.