Raadslid Schulten bekritiseert rokende wethouder

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Sebastiaan van 't Erve (GroenLinks) moet stoppen met roken in het openbaar. Doet hij dat niet dan dreigt raadslid Ruud Schulten (lijst Schulten) met een raadsmotie. Schulten vindt dat de 'rokende wethouder' het slechte voorbeeld geeft en ongeloofwaardig is in het uitdragen van het gemeentelijke milieu- en gezondheidsbeleid. Alleen blijkt dat Van 't Erve de portefeuille 'gezondheid' niet bekleed. Dit onderdeel valt onder wethouder Boeve.

,,Dat zou wel een heel goedkope vlucht zijn om te zeggen dat Gezondheidszorg bij wethouder Boeve is ondergebracht'', vindt Ruud Schulten. Hij ergerde zich aan het rookgedrag van wethouder Van 't Erve en vond dat onverenigbaar met met zijn rol als gezondheidswethouder. De wethouder rookt regelmatig op het Stadhuisplein. Alleen blijkt Schulten er dus abusievelijk vanuit te zijn gegaan dat Van 't Erve de gezondheidsportefeuille bekleedt, terwijl dat niet zo blijkt te zijn.

,,Het zou te zot zijn dat de wethouder milieu zegt 'Ik voel me niet aangesproken, want ik heb geen gezondheidszorg in mijn portefeuille zitten. Van 't Erve is wethouder milieu en milieu is gezondheid.'' Schulten merkt op dat milieuwethouder Van 't Erve zich bijvoorbeeld ook bezighoudt met een dossier waarin astmatische patiënten klagen over de kwalijke gevolgen van houtrook. ,,Dat op het stadhuis de constructie is bedacht om gezondheidszorg bij Boeve onder te brengen, verandert daar niets aan. Als wethouder Van 't Erve dit volhoudt, dan gaat hij nog een zware pijp roken.''

Op twitter stelt wethouder Van 't Erve dat hij 'blij' is dat Ruud Schulten zich zorgen maakt over zijn gezondheid. De wethouder geeft aan dat stoppen met roken 'verdomd lastig' is . Hij vraagt zich af of de motie die Schulten heeft aangekondigd als 'nicotinepleister' werkt. Ook Schulten was ooit een verstokt roker en weet hoe moeilijk het is met roken te stoppen. Met acupunctuur lukte het hem uiteindelijk. Wellicht dat zijn aangekondigde raadsmotie dezelfde uitwerking op wethouder Van 't Erve heeft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie