Samen Duurzaam in de Westerkerk

19 september 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De Westerkerk in het Soesterkwartier in Amersfoort onderzoekt deze maand wat duurzaamheid voor de kerk betekent in het project Samen Duurzaam. Op woensdag 21 september, 20.00 uur, geeft drs. Peter Siebe van het Christelijk Ecologisch Netwerk de aftrap met een lezing. Op de aansluitende zondagen staan de ochtendkerkdiensten in het teken van Samen Duurzaam en in kleinere groepen gaat de gemeente thuis aan de slag. Belangstellenden uit heel Amersfoort zijn welkom om mee te luisteren en mee te doen. Alle informatie op www.westerkerk.org.

Bezinning en actie

De Westerkerk wil met het project Samen Duurzaam stilstaan bij duurzaamheid als opdracht die God de mensen voor de aarde gegeven heeft. In de overtuiging dat God een prachtige wereld heeft geschapen in een onmetelijke ruimte, prachtig opgebouwd en rijk gevarieerd aan grondstoffen, planten, dieren, landschappen, ziet de kerk het als menselijke taak om die wereld te ontwikkelen en te beheren. Des te urgenter nu we weten dat zeker de laatste paar honderd jaar het tot een steeds snellere uitbuiting van de aarde is gekomen. Vanuit bijbelse bezinning en kijkend naar de situatie van alledag komt de vraag aan de orde 'Is er aanleiding ons gedrag te veranderen en andere keuzes te maken? Het is de hoop van de gemeente van de Westerkerk om samen op weg te gaan naar een leven en een wereld waarin God de eer krijgt.

Programma

Woensdag 21 september start het project met een inleiding van drs. Peter Siebe. Daarna zijn de ochtendkerkdiensten (10.00-11.00 uur) van 25 september, 9 oktober en 23 oktober en woensdagavond 2 november (dankdag) aan het project gewijd worden. Er is een werkboekje beschikbaar waar iedereen zelf mee aan de slag kan. Ook voor de kinderen en jongeren is er een apart programma, mede georganiseerd door Time to Turn.

,,Iedereen is welkom, ook als je normaal niet in de Westerkerk komt'', aldus Elze Sietzema van de projectgroep. ,,Het is een thema waar iedereen tegenwoordig wel iets van vindt of denkt. Het zou mooi zijn als we er samen mee aan de slag gaan.'' Opgeven om mee te doen kan bij Elze op e-mail ecsietzema@gmail.com. De Westerkerk staat aan de Lingestraat, hoek Dollard- en Spaarnestraat in het Soesterkwartier in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie