Sporten op hoge leeftijd

Nieuws

Eerst even iedereen die mij heeft gemaild, gebeld of een (digitaal)kaartje heeft gestuurd bedanken voor de felicitaties op mijn verjaardag. Leuk om te zien dat er toch een aanzienlijk aantal vrienden en kennissen mijn column leest en hierop reageert. Ik ben trouwens blij dat ik op mijn drieënzestigste levensjaar nog een balletje kan trappen en een balletje kan slaan.

Het weer was uitstekend en tot mijn grote vreugde werd er gevoetbald op de velden aan de Dollarstraat. Dus liep ik zondagmorgen om half tien met voetbaltas en zeven intrapballen op mijn rug neuriënd naar ons sportcomplex. Heerlijk weer dat slappe geouwehoer aanhoren in de kleedkamer van supporters van Feyenoord over die van Ajax (vanavond wordt deze klassieker weer gespeeld), het demonstratief showen van de nieuwe roze boxershorts van enkele spelers. Wat zaten ze lekker strak om de billetjes van Eddy en Jamal. De stiekeme geruisloze windjes tijdens het omkleden was ik overigens even vergeten. We hadden in Amsvorde 8 als tegenstander, een jonge sportieve ploeg getroffen die ook na afloop nog even gezellig bleef plakken ondanks de pittige nederlaag.

Tijdens de minuut stilte rond de middencirkel voor de onlangs overleden oud-voorzitter van KVVA Laurens Mossel, brak spontaan de zon door. Een prachtig moment tijdens deze droevige bescheiden ceremonie.

De derde helft werd uitgebreid gevierd met wat bokbiertjes en ik had als verjaardagtraktatie gezorgd voor honderd stokjes saté en wat brood.Waar het is gebleven, Joost mag het weten, maar het was op voor ik het wist. Honderd stokjes saté, binnen een kwartier was de schaal leeg! Maar ook met de overgebleven satésaus wist dit elftal wel raad.Lekker soppen met wat stokbrood zodat de schaal helemaal schoon kon worden ingeleverd. Met dank aan mevrouw De Keijzer voor het klaarmaken van deze heerlijke lekkernij.

Toch wil ik u via dit medium ook kond doen van een andere (top)sportprestatie en wel die van een op het tapijt van tennishal ‘De Bicker’ in Bunschoten-Spakenburg gespeelde tennismatch.

Raadslid Koos Voogt (67) belde mij op of ik zijn maatje wilde zijn in een herendubbel. We zouden dan als sparringpartner fungeren voor een ander herendubbel bestaand uit Jan Doldersum en Kees Schreuder. Jan (80) en Kees(82) spelen namelijk van 7 tot 13 maart de Nederlandse kampioenschappen voor 80+ in Hilversum. De een was onlangs nog geopereerd aan een levensbedreigend aneurysma en prima hersteld. De ander was succesvol geopereerd aan zijn hart,van de vijf bypasses had hij totaal geen last meer en voelde zich superfit. Hij liet tevens vol trots een foto zien van zijn twintig jaar jonger vriendin waar hij volgende maand mee op vakantie gaat naar Canarisch eiland Lanzarote. Wij mochten ons niet inhouden en gewoon voluit spelen want de heren wilden nou wel eens weten hoe het is om tegen ‘jonkies’ van 60+ te spelen!

De uitslag kan ik u nog niet melden want bij het ter perse gaan van dit prachtblad was de supertiebreak in de vijfde set nog volop bezig.

Joop de Keijzer

advertentie