Afbeelding

Openbaar vervoer 65+ blijft gratis

Nieuws

AMERSFOORT - De gemeenteraad heeft dinsdagavond met een minieme meerderheid ingestemd met het behoud van gratis openbaar vervoer voor 65-plussers in 2011. Van de 37 aanwezige raadsleden waren er uiteindelijk 19 vóór voortzetting van het gratis openbaar vervoer en 18 raadsleden tegen. PvdA, SP, CDA en BPA waren voor het verlengen van de maatregel. Het college wilde in 2011 een bedrag van 300.000 euro bezuinigen door het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers af te schaffen.

door John Spijkerman

Opvallend was dat de afwezigheid van twee raadsleden dinsdagavond bij deze stemming van doorslaggevende betekenis was. D66-raadslid Noëlle Sanders en GroenLinks raadslid Mustapha Özcan waren dinsdagavond afwezig. De een omdat ze ziek was, de ander omdat hij in het buitenland zat. De fracties van GroenLinks en D66 stemden tegen het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers, maar omdat de twee raadsleden niet aanwezig waren, kregen de voorstemmers toch de meerderheid. De afwezigheid van beide raadsleden kost het college nu in ieder geval 300.000 euro.

Het zal een aantal ouderen op de publieke tribune worst zijn geweest. Toen bekend werd dat 65-plussers ook in 2011 gratis met de bus kunnen reizen, brak er spontaan een applausje uit.

advertentie
advertentie