Burgemeester Lucas Bolsius opent de nieuwe woongroepen Verpleeghuis De Lichtenberg
Burgemeester Lucas Bolsius opent de nieuwe woongroepen Verpleeghuis De Lichtenberg Wiep van Apeldoorn

Nieuwe woongroepen Verpleeghuis De Lichtenberg

Nieuws Deel je nieuws

Na 2 jaar hard werken is Verpleeghuis De Lichtenberg van 140 bedden uitgebreid naar 161. De vier nieuwe woongroepen zijn woensdag 20 november jl. feestelijk geopend door burgemeester Lucas Bolsius.

De burgemeester weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een prettige omgeving ook voor familie en mantelzorgers is. “Betrek ze bij de zorg voor hun naasten, nodig ze bijvoorbeeld uit om een keer te komen koken.”

Micha van Akkeren, sinds een jaar bestuurder bij Beweging 3.0, benadrukt het belang van persoonlijke aandacht voor de bewoners. “Wij willen graag dat onze bewoners op een aangename manier met elkaar kunnen leven. In een comfortabele leefomgeving waar iedereen zich thuis voelt en medewerkers en vrijwilligers prettig kunnen werken.”

Heleen Post, manager van De Lichtenberg, geeft aan hoe prettig het wonen en werken is op de nieuwe woongroepen. De comfortabele kamers zijn zoveel mogelijk voorzien van eigen sanitair en ingericht op de steeds zwaarder wordende zorgvraag van de bewoners. “De medewerkers hebben hard gewerkt om deze verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen en wij zijn trots op het resultaat!”

Alle aanwezigen konden met een hapje en drankje de expositie bekijken met foto’s van de nieuwe woongroepen en haar bewoners.

advertentie
advertentie