Wethouder Tigelaar bevestigt de hijskettingen
Wethouder Tigelaar bevestigt de hijskettingen Petra van Schaik

Hoogste punt van het Hogekwartier met Cadenza bereikt

Nieuws Deel je nieuws

Wethouder hijst liftdakje op gebouw Cadenza in het Hogekwartier

Op woensdag 17 juli jl hees Wethouder Tigelaar samen met Erwin Wessels van Altera, de toekomstig eigenaar van het gebouw Cadenza, het dak van de liftschacht van gebouw Cadenza omhoog. Zo werd het hoogste punt op het gebouw aangebracht.

De participatiegroep Hogekwartier heeft bijna 13 jaar meegedacht over de transformatie van het Hogekwartier naar wat nu zichtbaar gaat worden. Aanwezig bij dit mooie moment en enthousiast over de transformatie die het gebied doormaakt. Van een kwekerij die bloemen of kerstbomen verkocht naar schitterende woongebouwen: men is blij!

“Wat is Amersfoort toch mooi en wat ligt het prachtig in het groen” was de reactie van één van de aanwezigen bij het hoogste punt van Cadenza. Turend vanaf de 20e bouwlaag werden de Flint, de polder, de Onze Lieve Vrouwe toren en het eigen huis ontdekt. “De huurders die hier komen wonen mogen zich gelukkig prijzen!”. Samen met Altera ontwikkelde en realiseert Lithos bouw & ontwikkeling 114 huurappartementen in de vrije sector. Een stoer gebouw tussen al het groen van Amersfoort en aan het Valleikanaal.

Irmo Jansen projectleider bij Lithos bouw & ontwikkeling bedankte Altera, De Alliantie en de gemeente voor het vertrouwen en de samenwerking die letterlijk tot dit hoogtepunt geleid hebben. “Maar vooral ook wil ik al het bouwplaats personeel bedanken. Zij werken keihard en leveren een hoge kwaliteit. Door hun inzet zijn we waar we nu staan”.

Inmiddels is ook gestart met de bouw van De Rondine: de buren van Cadenza. 70 koopappartementen worden in dit gebouw gerealiseerd.

advertentie