Technisch Bureau van Slooten zoekt nog vakbekwame monteurs.
Technisch Bureau van Slooten zoekt nog vakbekwame monteurs. Technisch Bureau Van Slooten

Pas op voor verouderde HR-ketels

24 april 2019 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Veel huishoudens hebben gereageerd op het bericht van het consumentenprogramma Kassa dat recentelijk is uitgezonden door BNNVARA. Een onderzoek heeft aangetoond dat in ons land circa 150.000 HR-ketels van Agpo Ferroli brandgevaarlijk zijn. Volgens het onderzoek zijn er diverse woningbranden ontstaan door deze HR-ketel. ,,We hebben al heel veel verontruste telefoontjes gekregen en adequaat afgehandeld."

Arjan Klaver

Dit zegt Henk Vos. Hij is directeur eigenaar van Technisch Bureau van Slooten. Dagelijks staan 42 vakbekwame medewerkers klaar om de klant van dienst te zijn. ,,Vakbekwame en klantvriendelijke collega's, welteverstaan", vertelt Vos, die voorts vertelt van welke keteltypes de houdbaarheidsdatum inmiddels zijn verstreken. ,,Het gaat om HR-ketels van het type Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Ik schat dat het in ons verzorgingsgebied om meer dan duizenden toestellen gaat die oververhit kunnen raken. Een woningbrand ligt op de loer. De veiligheid van dit toestel is onbeheersbaar. Goed onderhoud kan deze problemen zeker voorkomen. Maar weet je zeker of je ketel volgens de richtlijnen is onderhouden? Zoals gezegd heeft een aantal mensen ons gebeld na de uitzending. Na een inspectie bleek dat het niet veel zin meer had om aan deze ketels onderhoud te plegen. Bovendien is in de afgelopen jaren de techniek een stuk verbeterd, zodat huishoudens behoorlijk kunnen besparen op hun HR-ketel. Het rendement geeft aan hoe energiezuinig een ketel is. De warmtewisselaar is het belangrijkste onderdeel van de HR-ketel. Deze draagt de warmte over naar het water en is bij ATAG gemaakt van roestvrij staal. De belangrijkste eigenschap is efficiëntie met als resultaat een snelle verwarming en snelle beschikbaarheid van warm water. De ATAG i EC Economizer-versies onderscheiden zich door de zogenoemde tapwatertechnologie. Beide HR-ketels zijn bovendien vriendelijk voor de portemonnee. Een jaarlijks besparing van circa 125 euro is toch mooi meegenomen bovenop het feit dat de veiligheid is gegarandeerd. Kortom, wie vandaag belt kan dankzij de snelle service vanTechnisch Bureau van Slooten opgelucht ademhalen", laat Vos weten.

,,Kijk, we zijn operationeel op verschillende terreinen en daarom interessant voor onze klantenkring. En de klantenkring groeit elk jaar weer verder aan. We zijn namelijk dé specialist in HR-ketels. Jaarlijks vervangen we zo'n duizend ketels. Naast HR-ketels plaatsen wij ook duurzamere producten, zoals warmtepomen. De consument weet ons ook te vinden als het gaat om voorlichting èn de aanschaf of het huren van een hoge rendementsketel. Bovendien groeien we jaarlijks dankzij onze servicegerichte aanpak. We zijn daarom zoek naar vakbekwame monteurs of lieden die dit vak graag willen leren. Wie komt morgen ons team versterken?"

a [Technisch bureau van Slooten, Hogeweg 77? 3816 BM Amersfoort, 033-472 00 33, www.vanslootenbv.nl, h.vos@vanslootenbv.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie