Afbeelding
Picnic

24.000 huishoudens maken gebruik van Picnic

Nieuws

AMERSFOORT Online supermarkt Picnic groeide in 2018 in Amersfoort. Aan het eind van 2018 maakten 24.000 huishoudens gebruik van de supermarkt die boodschappen thuis bezorgt. Dit is volgens de supermarkt ruim vijfentwintig procent van de huishoudens. Er zouden nog zo'n duizend mensen op de wachtlijst staan, zo meldt Picnic in een persbericht. 

De regio Amersfoort staat voor Picnic op de eerste plaats als het gaat om het aantal huishoudens dat in een regio gebruikmaakt van de supermarkt, afgezet tegen het aantal inwoners. In het Bergkwartier en Soesterkwartier ligt het gemiddelde bestellingen dertig procent hoger ten opzichte van de gehele regio. 

[HALFVOLLE MELK] Het meest verkochte product in de regio in 2018 was halfvolle melk, gevolgd door bananen, komkommers, mineraalwater en scharreleieren. In de regio werden custardmix, witte wijn en filterkoffie minstens vier keer zoveel verkocht als in de rest van Nederland. 

[WACHTLIJST] In de regio Amersfoort staan nog zo'n duizend mensen op de wachtlijst, ,,dus in 2019 wordt het aantal bezorgwagentjes en bezorgers aanzienlijk uitgebreid". Picnic begon in Amersfoort in 2015 met drie wagentjes en vijftien bezorgers. Dit zijn inmiddels 45 wagens en honderdvijftig bezorgers.

advertentie