Bij veel tankstations wordt tegenwoordig niet alleen maar brandstof verkocht.
Bij veel tankstations wordt tegenwoordig niet alleen maar brandstof verkocht. Jeffrey de Bie

Gemak dient de automobilist

Nieuws

AMERSFOORT Steeds meer pomphouders in Nederland zijn naast een verkooppunt voor brandstoffen ook een plek om mensen van de nodige energie te voorzien. Een goed voorbeeld is hoe Rosan Kreijne haar ondernemerschap heeft ingevuld. Aan de Bunschoterstraat nabij de A1 kunnen automobilisten en wijkbewoners terecht voor meer dan alleen benzine.

Arjan Klaver

Het lijkt bij het tankstation van Rosan of het elk moment van de dag druk is. Buiten bij de pomp vullen mensen de tanks van hun auto's, bestelwagens en vrachtwagens. Binnen in het aangrenzende gebouw circuleert de appetijtelijke geur van gebakken brood afkomstig uit de oven van Kreijne's Bakery Bun.

Niemand lijkt tegenwoordig nog een thermosfles en een zakje met boterhammen mee naar het werk te nemen. „Bij Kreijne's Bakery Bun kun je lekkere koffie drinken, ontbijten en lunchen", opent Rosan in het zogenoemde full service tankstation. „Naast de bekende brandstoffen kunnen klanten hier ook terecht voor LPG en groen gas, de duurzame variant van aardgas dat wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Daarnaast hebben we een volautomatische wasstraat voor de auto en een stofzuiger voor het interieur."

TEXTIELWAS ,,Bovendien kunnen mensen hier hun textielwas doen. Wij beschikken over twee machines waar achttien kilo was in kan. Daarnaast hebben we ook nog een droger. Alles bij elkaar duurt de was- en droogbeurt nog geen drie kwartier. Een vertegenwoordiger van voetbalvereniging Hoogland laat hier de shirts van het eerste team wassen. Terwijl de was wordt gedaan kunnen klanten in Kreijne's Bakery Bun een lekker broodje eten en een glaasje melk of verse sinaasappelsap drinken."

VERS ,,Nagenoeg alles wat op de menukaart staat hebben we zelf gemaakt. Verser kan eenvoudigweg niet. Van belegde broodjes, salades tot en met alle snacks zoals onze hamburger die inmiddels in de wijde omgeving grote populariteit geniet. Omdat we op zondag ook open zijn, hebben we veel klanten die hier de maaltijden halen. Maar het kan ook anders. Wij krijgen steeds meer bestellingen van bedrijven en instellingen als het gaat om het verzorgen van een groepslunch tijdens een vergadering of andere bijeenkomsten. Wij nemen het werk voor de bedrijfslunch uit handen. Zo hebben de zakelijke klanten een heerlijk dagverse bedrijfslunch iedere dag op tijd bezorgd. De bezorging doen wij namelijk ook. Inmiddels bestrijken we een flink verzorgingsgebied", aldus de trotse Kreijne.

a        [Tankstation Kreijne, Bunschoterstraat 40, 3828 NN Hoogland, 033 - 4729394, r.kreijne@kreijne.nl, www.kreijne.nl, bakerybun.nl.

advertentie