Afbeelding
Saskia Berdenis van Berlekom

'Je nieuwe huis als maatpak'

28 november 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Ontwikkelen en herbestemmen is voor velen geen alledaagse materie. Zeker als het gaat om private binnenstedelijke locaties, die om oplossingen vragen op onder meer fiscaal en bouwtechnisch gebied. Het is een proces van uitpluizen, volhouden en doorzetten. Habitoo assisteert bij vastgoedvraagstukken: van ontwikkeling via realiseren tot en met overdracht.

Arjan Klaver

„Een bouwproject ontwikkelen waarin de belangen en de wensen van de grondeigenaar en koper tot in alle details vertaald zijn, is een complex proces", opent Maurits van Hoogevest. Hij is directeur en eigenaar van Habitoo dat gehuisvest is aan de Stadsring. Die plek karakteriseert de onvoorwaardelijke band tussen zijn bedrijf en de stad Amersfoort. „Behalve in Amersfoort zijn we actief in de regio. In Soest, Woudenberg en Leusden werken we momenteel ook aan kansrijke locaties. Kijk, tien jaar geleden ontwikkelden we een concept vanuit de overtuiging dat bij de bouw van woningen de klant centraal moest staan. In die tijd zijn we veel uitdagingen tegengekomen. Daar proberen we innovatief mee om te gaan om zo weer kansen te creëren."

INTERACTIEF Habitoo heeft sindsdien het ontwikkelingsproces omgekeerd naar een eigentijdse aanpak. Dankzij de expertise ontwikkelde dit Amersfoorts bedrijf een interactief en vraaggestuurd proces waarin niet de bouwer of architect maar de klant centraal staat. Een aanpak die betrekkelijk nieuw is in een markt die voorheen traditioneel was met een stap-voor-stap geschakelde keten. „We baseren onze aanpak op de toegevoegde waarde van alle partijen die bij de ontwikkeling van inbreidingslocaties betrokken zijn", aldus Van Hoogevest. „Dat is ook één van de redenen waarom particuliere grondeigenaren ons bedrijf als partner inschakelen. We begeleiden en ontzorgen de opdrachtgever met zijn of haar ontwikkelingsplannen of delen ervan. Immers, er komen heel wat zaken bij kijken. Wij hebben een aanpak waarin we de opdrachtgever bedienen via een vooraf vastgestelde ontwikkelingsvergoeding. De opdrachtgever profiteert dan optimaal van het winstvoordeel op zijn of haar stuk grond. Kijk, alles begint met het bestemmingsplan. Een papierwinkel waarin restricties kunnen opduiken. We kennen de weg om het bestemmingsplan aan te passen naar woningbouw. Desgewenst kunnen we de planontwikkeling financieren. Na het ontwikkelen brengen we het ook vraag gestuurd naar de markt, het hele proces van marketing, verkoop en bouw inclusief het klantcontact."

UITWERKING Bij Habitoo worden in een interactieve database continue woonprofielen en woonwensen van consumenten geïnventariseerd en bij elkaar gebracht. Zodra er voldoende matchende profielen zijn voor een project, wordt een community geformeerd waarna op basis van de beginselen van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap de plannen verder worden uitgewerkt.

a        [Habitoo, Stadsring 65G, 3811 HN Amersfoort,088 - 4224866, www.habitoo.nl, info@habitoo.nl, maurits@habitoo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie