Afbeelding
Peter Putters

Rolf Sanchez, Izaline Calister en Muyayo Rif op Dias Latinos

18 april 2019 om 13:43 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT De headliners van Dias Latinos 2019 zijn donderdag bekend gemaakt. Het gratis festival is volgens de organisatie grootser dan ooit. Onder andere Rolf Sanchez, Izaline Calister, Muyayo Rif en Carel Kraayenhof brengen tijdens het driedaagse festival van 5 tot 7 juli Caribische vibes naar de karakteristieke binnenstad van Amersfoort. Primeur dit jaar zijn de voorrondes van het landelijke Battle Of Drums op zaterdagavond 6 juli.

Ook dit jaar worden de pleinen en podia bekleed door internationale acts. Rolf Sanchez, bekend door zijn deelname aan X-Factor, gaf de latin scène in Nederland een boost. Ook op het Amersfoortse podium Muyayo Rif; een achtkoppige Spaanse band die bekend staan om hun internationale performance en energieke liveshows. Daarnaast zijn de Curaçaos-Nederlandse zangeres Izaline Calister en Carel Kraayenhof en Zuco 103 onderdeel van de line-up.

Traditioneel wordt er tijdens het festival daarnaast podium geboden aan Nederlandse (opkomende) artiesten uit de scène, zoals Salsaband Solero, Los Flamantes en Bloco 033. Jörgen Raymann, festivaldirecteur: ,,We willen met dit festival Nederlanders kennis laten maken met én trakteren op een divers aanbod bekende en minder bekende Caribische muziekstijlen. Hierbij bieden we een podium voor artiesten van eigen bodem, maar blijven we ook verrassen met internationaal gevestigde namen, zoals Carel Kraayenhof."

LOCATIES Tijdens het festivalweekend wordt de binnenstad omgetoverd tot Zuid-Amerikaans decor. De twee hoofdpodia bevinden zich op het Onze Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt. Daarbuiten op de Hof kunnen bezoekers neerploffen op het terras terwijl ze genieten van percussiegroepen, dans en dj's. Het Mooierplein biedt een intieme setting voor demonstraties en workshops van onder andere Orguesta Catambu, Los Flamantes en Flor de amor.

Tijdens het festival zijn er ook diverse demonstraties en workshops, waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Kennis maken kan ook met eten en drinken uit de Zuid-Amerikaanse keuken, bij verschillende foodtrucks op de Appelmarkt. Op de Kortegracht bevindt zich de mercado, waar shoppers kunnne rondstruinen tussen kraampjes met boeken, instrumenten, kleding, accessoires en kunst. ,,Latin muziek leeft en bruist. Dit gevoel willen we bij een zo groot en divers mogelijk publiek overbrengen. Dias Latinos is voor het hele gezin, met overdag de relaxte sfeer en verschillende activiteiten voor jong en oud, maar waar 's avonds de muziek de gehele binnenstad laat bruisen en de overhand neemt", aldus Raymann.

BATTLE OF DRUMS Primeur dit jaar zijn de voorrondes van het landelijke Battle Of Drums op zaterdagavond 6 juli. Dé wedstrijd waarin Nederlandse brassbands strijden om de titel 'Beste Brassband 2019'. Op 28 april worden de 6 brassbands bekend gemaakt die mogen spelen in de voorrondes tijdens Dias Latinos. De Battle Of Drums is een jaarlijks initiatief van Rotterdam Unlimited. Tijdens dit Rotterdamse festival op 26 juli, bekend van de zomercarnaval straatparade strijden de drie finalisten voor de felbegeerde titel, een kampioensbeker en een mooie geldprijs.

Het hele programma en de volledige line-up op www.diaslatinos.nl/festival/line-up/.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie