v.l.n.r. Gert-Jan Nederend, Henk van Rijn, Jaap Hengeveld en Vincent Volmer
v.l.n.r. Gert-Jan Nederend, Henk van Rijn, Jaap Hengeveld en Vincent Volmer Foto WV Eemland

Klimtijdrit Hugo de Grootlaan is voor fietsers én steppers

28 juli 2020 om 13:45 Wielrennen Deel je nieuws

Op zaterdag 15 augustus zou Amersfoort een primeur beleven; het peloton van de Ronde van Spanje zou via de Leusderweg en de Vondellaan naar de finish in Utrecht rijden. Vanwege de uitbraak van het Corona-virus is de start van de Spaanse ronde verplaatst naar het najaar en vindt dan plaats in Spanje. Het Amersfoortse team had een compleet programma gemaakt voor het weekeinde in augustus. “Met onze toertochten en een Spaanse avond waren we er helemaal klaar voor om Amersfoort onder te dompelen in Spaanse sferen”, zegt de voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort, Gert-Jan Nederend. “Na het besluit om de ronde dit najaar in Spanje te laten starten, hebben we snel het initiatief genomen om de geplande klimtijdrit toch te organiseren. Zondag 27 september kan iedereen meedoen aan de klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan. Op een racefiets. Maar ook met een step, een bakfiets of gewoon op een stadsbarrel.”

Samen met Henk van Rijn, Ans van Bekkum, Jaap Hengeveld en Vincent Volmer heeft de voorzitter een programma samengesteld waaraan op praktisch elk type fiets kan worden deelgenomen. “De belangstelling van de racefietsers is op dit moment het grootst”, zegt Nederend. “Maar inmiddels druppelen ook de inschrijvingen voor de andere onderdelen binnen. We hebben een aparte start voor opa- en omafietsen. Hier kunnen ook de zogenaamde ‘fixies’ aan deelnemen of BMX-en. Deze kunnen niet schakelen en dus wordt de 700 meter lange klim een extra uitdaging. En wat denk je van het klimmen met een step of bakfiets?” Door de deelnemers om de halve minuut met maar twee of drie tegelijk te laten starten kunnen volgens Nederend de RIVM adviezen met betrekking tot sport in de openbare ruimte goed worden opgevolgd.

Bij de finish worden twee fauteuils neergezet, waar de tot dan toe snelste man en vrouw van het betreffende onderdeel op kunnen plaatsnemen. “Zo’n ‘hotseat’ zie je ook bij de tijdritten van de grote rondes’, zegt Nederend. “En elke deelnemer gaat naar huis met een mooie geborduurde badge. Ook worden er actiefoto’s gemaakt die online komen op de site.” Inschrijven (volwassenen € 7,50 en jeugd tot 16 jaar € 5,00) kan nog t/m 20 september.

www.lavuelta033.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie