Afbeelding
forzahoogland.nl

Van Gent Finaleweken: Forza Hoogland dames 1 blijft in de promotieklasse

3 mei 2023 om 12:30 Volleybal

AMERSFOORT Het eerste damesteam van volleybalvereniging Forza Hoogland heeft zich gehandhaafd in de promotieklasse.

Zaterdag 29 april was de dag van de promotie-/degradatiewedstrijden waarvoor het team zich naar eigen zeggen drie weken fysiek voorbereidde. Het was een ‘pittig seizoen’ voor de speelsters met veel blessures, waardoor ze in het reguliere seizoen pas laat op gang kwamen, mede dankzij invallers vanuit de dames-teams DS2, DS3 en DS4.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Move DS4 met deze keer drie invallers van dames 3. De eerste set was meteen het spannendst, maar deze werd wel gewonnen met 25-23. De spanning leek er toen af en ook de tweede set werd gewonnen: 25-13. ,,We vierden feest alsof we al kampioen waren.”

In de tweede wedstrijd, tegen Sovoco DS3, begon het team in dezelfde opstelling. Hiermee pakten ze al snel de voorsprong. Uiteindelijk na een spannende set namen zij hem mee voor 24-26. In de tweede set werden er weer goede service series neergezet en mede daarom namen de Amersfoortse volleybalsters ook die mee naar huis: 14-25.
Het team is nog op de foto geweest met alle supporters en een spandoek en heeft ‘heerlijk feest gevierd’, want het team blijft dankzij deze uitslagen in de promotieklasse.

De redactie van De Stad Amersfoort loopt tijdens de Van Gent Finaleweken een stapje harder op sportgebied. Dat kan omdat we worden ondersteund door partners die net als wij enthousiast worden van finales en sporten in het algemeen.
Mist de redactie iets, speelt jouw club een belangrijke wedstrijd, komt die ene ‘sterkhouder’ terug na lang blessureleed of zijn de ambities voor komende seizoen aangescherpt? Tip de redactie via stad.amersfoort@bdu.nl of publiceer jouw sport- en verenigingsnieuws zelf via de knop Deel je nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie