PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Amersfoort

Het oudste G-voetbaltoernooi van Nederland komt ook dit jaar terug in Amersfoort

Voetbal
Foto: CJVV
25 aug 2023, 10:28
Jaap Hoogendoorn hoopt echt dat CJJV, waar G-voetbal al langer dan dertig jaar bestaat, niet deze tak van voetbal verliest.
Jaap Hoogendoorn hoopt echt dat CJJV, waar G-voetbal al langer dan dertig jaar bestaat, niet deze tak van voetbal verliest.
AMERSFOORT

Op het terrein van CJVV -op het sportpark Vermeerkwartier aan de Gasthuislaan- wordt voor de 31ste keer het G-voetbaltoernooi gehouden. Zaterdag 26 augustus is tussen 10.00 en 15.30 uur het oudste G-voetbaltoernooi van Nederland te bewonderen. De grootste beker die er te winnen valt, is de Fair Play beker, want volgens Jaap Hoogendoorn - die al sinds 2005 en de andere organisatieleden het toernooi organiseert - is plezier véél belangrijker dan het resultaat in het G-voetbal.

door Bas van den Brink

G-voetbal geeft mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking de mogelijkheid om toch hun sport te beoefenen. In Amersfoort is CJVV de enige club die G-voetbal aanbiedt. Bij G-voetbal horen een paar andere regels dan bij het mannen- of vrouwenvoetbal. Zo spelen beide geslachten in één team en spelen ze net als de..

Deel dit artikel via:
advertentie