Staand: Yela Snijders, Fiene Smits, Saar Hak, Loïs Berghuis, Naomi Kraak, Lynn van Hees, Mila van Buuren. Zittend/liggend: Isa Rosendal en Sanne van der Wal.
Staand: Yela Snijders, Fiene Smits, Saar Hak, Loïs Berghuis, Naomi Kraak, Lynn van Hees, Mila van Buuren. Zittend/liggend: Isa Rosendal en Sanne van der Wal. Basisschool de Biezen

Van Gent Finaleweken: Meisjesteam van groep 6 basisschool De Biezen naar districtsfinale KNVB schoolvoetbal

29 mei 2023 om 16:06 Voetbal

AMERSFOORT De meisjes van groep 6 van basisschool de Biezen uit Hoogland hebben zaterdag een unieke prestatie verricht door zich te plaatsen voor de districtsfinale van het KNVB schoolvoetbal 2023.

Na enkele weken op donderdagmiddag te hebben getraind, stond het plaatselijke schoolvoetbaltoernooi op woensdag 24 maart op het programma bij voetbalvereniging VOP in Amersfoort. Nadat de meisjes van de Biezen het tot de halve finale hadden geschopt, volgden nog twee spannende finales waar de meisjes van de Biezen uiteindelijk als winnaars uit de strijd kwamen. Dit betekende dat zij zich geplaatst hadden voor de regiofinale.

De regiofinale stond voor woensdag 24 mei op de agenda en werd gespeeld bij VVZA in Amersfoort. Scholen uit onder andere Zeist, Hilversum, Utrecht, Spakenburg, Houten en Nieuwegein namen naast de school uit Hoogland deel aan deze regiofinales. Met de wetenschap dat de tegenstand waarschijnlijk zwaarder zou zijn, waren de verwachtingen vooraf dan ook niet al te hoog gespannen. Echter, tegen die verwachtingen in, eindigden de meisjes van de Biezen groep 6 na drie wedstrijden als eerste in de poule, met dertien doelpunten voor en nul tegendoelpunten. Dat betekende dat de halve finale was bereikt. 

Omdat beide finalisten zich plaatsen voor de districtsfinale, moest er slechts nog één wedstrijd gewonnen worden. Na deze spannende halve finale wisten de meisjes van de Biezen groep 6 ook deze wedstrijd met 2-0 te winnen. Geplaatst voor de districtsfinale werd hierna de finale gespeeld tussen de Biezen en Ichtus uit Zeist. Het bleek een enerverende wedstrijd met twee gelijkwaardige teams. Met een 3-2 stand in het voordeel van Ichtus en slechts een paar minuten te spelen werd de wedstrijd per seconde spannender. De gelijkmaker hing in de lucht na enkele kansen voor de Biezen, maar deze werden in de kiem gesmoord door Ichtus. Met een laatste aanval van Ichtus werd de stand 4-2 in het voordeel van laatstgenoemde en zij stelden daarmee de overwinning veilig. Ichtus was hiermee de terechte winnaar van de regiofinale.

De meisjes van de Biezen hebben weliswaar de finale nipt verloren, maar met een gouden medaille, een zilveren medaille en plaatsing voor de districtsfinale in bij voetbalvereniging FC VVP te Nieuw-Vennep op woensdag 31 mei hebben zij een unieke prestatie geleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie