Rob ter Mors, oud-voorzitter van ASC Nieuwland, verrichte de loting bij de gastheer dit jaar.
Rob ter Mors, oud-voorzitter van ASC Nieuwland, verrichte de loting bij de gastheer dit jaar. Peter Pos

Loting bekend: APWC en De Posthoorn openen het Amersfoorts Voetbalkampioenschap

Voetbal

AMERSFOORT Na twee keer uitstel zal in augustus eindelijk het Amersfoorts Voetbalkampioenschap georganiseerd worden op de velden van ASC Nieuwland. APWC en De Posthoorn openen het toernooi, dat beschouwd wordt als het grootste sportevenement in Amersfoort.

In 2020 was ASC Nieuwland al helemaal klaar voor de organisatie van het AVK, maar ging het toernooi niet door vanwege corona. Een jaar later gooide corona opnieuw roet in het eten. Op 13 augustus kan er eindelijk afgetrapt worden bij de ‘tricolores’.
Oud-voorzitter Rob ter Mors verrichte vrijdagavond de loting voor de eerste en tweede ronde. CJVV de winnaar van 2019, verliezend finalist ASC Nieuwland en VVZA dat de troostfinale won stromen pas in de tweede ronde in.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


CJVV is - door coronarestricties - langer dan normaal titelhouder geweest. - (Archieffoto)

EVEN SLIKKEN Voor de kersverse VOP-trainer was het wel even slikken toen zijn club aan Hoogland gekoppeld werd. ,,Ik begin natuurlijk liever tegen bijvoorbeeld HVC, Cobu Boys of De Posthoorn. Dat zijn leuke potjes voor ons. Nu moeten we meteen vol aan de bak.”
,,Nou ja, als trainer moet je toch een keer beginnen als het dan meteen tegen Hoogland is, dat heeft ook wel wat. Daarvoor hoef ik de jongens niet te motiveren.”

Ik begin natuurlijk liever tegen bijvoorbeeld HVC, Cobu Boys of De Posthoorn. Dat zijn leuke potjes voor ons. Nu moeten we meteen vol aan de bak

Hoogland degradeerde zondag uit de derde divisie en kan nu weer gewoon meedoen met het eerste team aan het AVK. De hoofdklasse begint namelijk een week na het AVK, terwijl de divisieploegen al tijdens het AVK aan de bak moeten. ,,Als wij in de derde divisie waren gebleven, dan waren we met een combinatieteam op het AVK verschenen’’, legt Hoogland-voorzitter Nico Terschegget de situatie uit. ,,Nu doen we gewoon met ons sterkste team mee.”

‘WE VERWACHTEN DRUKTE’ Piet Hoek, voorzitter van de Stichting AVK, is blij dat het toernooi eindelijk weer georganiseerd kan worden. ,,We hadden al twee keer met ASC Nieuwland het draaiboek doorgenomen en kwam daarna de boel stil te liggen. Nu hebben we het voor de derde keer gedaan en is het alleen nog maar een kwestie van afstemmen wanneer je gaat starten.”

,,We verwachten dat het net als voor corona heel druk wordt en hopen dat veel mensen op de fiets komen. Zoals bij elke club in Amersfoort is parkeren het probleem. Maar dat is opgelost doordat er geparkeerd kan worden op het industrieterrein achter de velden. Het is dan wel een stukje lopen en je hebt er als organisatie veel vrijwilligers voor nodig.”

Met het aantal vrijwilligers zit het wel goed, denkt Ferdy van Geet die namens ASC Nieuwland de kar moet trekken als organisator. ,,Voor mijn werk als inkoper moet ik vaak leveranciers achter hun broek aan zitten, nu moet ik de vrijwilligers aansturen’’, grijnst de clubman. ,,We hebben het draaiboek gekregen waarmee KVVA het toernooi in 2019 organiseerde en dat aangepast op onze situatie. Ik denk dat we er helemaal klaar voor zijn. Het enige wat we niet in de hand hebben dat is het weer. Laten we hopen dat het in die week lekker weer is en er veel mensen richting ons sportpark komen, zodat het weer een mooi Amersoorts feestje wordt.”

Eerste ronde (zaterdag 13 augustus).
1: APWC – De Posthoorn (12.00 uur).
2: HVC – Hooglanderveen (12.00 uur).
3: Hoogland – VOP (14.15 uur).
4: Amsvorde – Cobu Boys (14.15 uur).
5. AFC Quick 1890 – KVVA (16.30 uur).

Tweede ronde (maandag 15 augustus).
CJVV – Winnaar 2 (18.45 uur).
ASC Nieuwland – Winnaar 1 (19.00 uur).
Winnaar 3 – Winnaar 5 (19.00 uur).
VVZA – Winnaar 4 (20.45 uur).

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie