Sam van Meegen zag dat de jeugd bij ASC Nieuwland kon blijven sporten.
Sam van Meegen zag dat de jeugd bij ASC Nieuwland kon blijven sporten. G.Vink

Plusje in ledental verraste Nieuwland

16 september 2021 om 15:31 Voetbal

AMERSFOORT ASC Nieuwland is een middelgrote voetbalvereniging in Amersfoort met 750 leden, waarvan er 625 spelend zijn. Ondanks het tweede seizoen dat niet is afgemaakt door corona, noteert de club een plusje in ledental.

,,We hebben de balans niet definitief opgemaakt, maar dat we er wat leden bij hebben gekregen verrast ons ook’’, zegt bestuurslid Sam van Meegen. De club heeft voetbal gefaciliteerd waar het kon. ,,Binnen de zeer beperkte mogelijkheden waren we met handen gebonden. Zodra het kon hebben we onderlinge wedstrijden toegestaan, maar de kantine en het terras hebben we bewust dicht gehouden, uitgezonderd van de competitieperiode van september tot half oktober. We zijn wat verder van de grenzen weg gebleven, puur omwille van gezondheid.’’

Van trainen op afstand in kleine groepjes kwam weinig terecht

De jeugd tot en met 17 jaar heeft nog aardig door kunnen trainen. De junioren konden in juni nog meedoen aan de Regiocup van de KNVB tegen andere clubs. De senioren kwamen er bekaaid vanaf. ,,Van trainen op afstand in kleine groepjes kwam weinig terecht. Daarom mochten zij in juli nog onderlinge wedstrijden spelen en krijgen ze ter compensatie het nieuwe seizoen 25 procent korting op hun contributie.’’

Van Meegen denkt dat de onzekerheid het komend seizoen nog blijft bestaan op een aantal vlakken. ,,We moeten als maatschappij accepteren dat corona nooit over gaat dat er in periodes maatregelen nodig zijn om een uitbraak in de kiem te smoren. Voorlopig gaan we ervan uit dat het sportseizoen gaat beginnen als ware het een normaal seizoen met competitiewedstrijden, publiek, trainingen en de kantine open. We houden echter sterk in ons achterhoofd dat de kantine ook weer dicht moet of er beperkte aantal toeschouwers op het park mogen. Daar moet je op anticiperen, maar we denken niet dat het kabinet weer de buitensportcompetities gaat stilleggen en vrij trainen gaat verbieden.”

Meer informatie: www.ascnieuwland.nl.

Dit artikel maakt deel uit van een commerciële sportbijlage die half september in De Stad Amersfoort verscheen.Bij interesse in een advertorial of ander vorm van publiciteit in onze papieren kranten of digitale kanalen, staat media-adviseur Arnout Wagemans u graag te woord over de mogelijkheden: tel. 06-55706846, m.rodenburg@bdu.nl.
(Deze sportbijlage kwam tot stand in een samenwerking tussen BDU Media en SRO).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie