Afbeelding
Marre Wouters

Oud-prof verrast meidenteam Amsvorde met voetbalclinic

Voetbal

AMERSFOORT Bij voetbalvereniging Amsvorde is afgelopen zaterdag het meisjesteam in het zonnetje gezet met een speciale clinic door oud-prof-voetballer Hans van de Haar. Hiermee hoopt de club de meiden te blijven binden en denkt men zelfs aan uitbreiding: ,,We hebben momenteel slechts een team en we willen er meer”, aldus voorzitter Danny de Graaf.

door Jeroen van der Veer

De vrouwelijke voetbalsters van Amsvorde werden flink aangepakt door Amersfoorter Hans van de Haar. De huidige trainer van TEC Tiel en voormalig voetballer van onder andere FC Utrecht ging graag in op de vraag van Marella Berns, coördinator van het meidenvoetbal bij Amsvorde. ,,Ik ken Marella via de school van mijn zoon en Amsvorde is een leuke club. Dus natuurlijk wilde ik een keer komen voor hun meidenelftal.”

De aanwezige dames genoten zichtbaar en dat vond Berns mooi om te zien: ,,Als je ziet hoe enthousiast onze meiden zijn, is het jammer dat we niet meer vrouwelijke jeugdteams hebben.” 

Dat beaamt Jozien, een 14-jarige speelster van de MO15: ,,Ik snap gewoon niet dat er niet meer meiden voetballen.” Maud (14 jaar) is een relatieve nieuwkomer in het team. Zij wisselde afgelopen zomer het paardrijden in voor voetbal. Ze vult aan: ,,Ik vond paardrijden ook heel leuk, maar met voetbal bouw ik meer conditie op. En ik vind het ook fijn dat het een teamsport is.” 

De Amersfoortse club hoopt dat meiden tussen de 8 en 16 jaar zich aanmelden voor een proeftraining. Berns: ,,Ik hoop dat we veel aanmeldingen krijgen zodat de meidenteams flink versterken binnen de club.”

advertentie
advertentie