Afbeelding
Antoon Pruijn

Henk Baum wijst clubs af en keert terug bij HVC: ‘Ik kom niet alleen voor de Bacardi en de kippenpoten’

1 april 2021 om 14:54 Voetbal

AMERSFOORT Een enorme verrassing voor de Amersfoortse voetbalwereld; Henk Baum heeft gekozen om terug te keren naar HVC. De voetballer van Hoogland wees diverse clubs af en wil bij de ploeg uit de vierde klasse iets neerzetten. ,,Ik kom niet alleen voor de Bacardi en een kippenpoot; ik wil daar echt presteren.”

door Jeroen van der Veer

Hercules, Zuidvogels, DOVO en heel Amersfoort informeerden naar de diensten van Baum, maar zij vissen allemaal achter het net. De 32-jarige ex-prof gaat volgend jaar voor HVC spelen en wil daar iets moois neerzetten. ,,Er was in Amersfoort maar één club voor mij en dat is HVC”, aldus de doelpuntenmachine. ,,Ik kan dan wel naar een club waar je 500 euro per maand krijgt, maar dan betaal ik al 200 euro voor de benzine. Moet ik toch niet willen? Nee, laat mij dan maar het mannetje bij HVC zijn.”

Toch leek Baum lang op een hoog niveau actief te gaan zijn, maar na een gesprek met DOVO bleef het lang stil. ,,Ze waren enthousiast, maar ik ga niet zitten wachten op ze. Leuk hoor die derde divisie, maar als ik niets hoor dan ga ik lekker bij HVC voetballen. Hopelijk lukt het mij om wat spelers naar deze club te krijgen en dan kunnen we met z’n allen iets moois neerzetten.”

Als geen ander weet de spits dat de druk groot is. De ‘grote Henk Baum’ in de vierde klasse... ,,Tja, ik kan eigenlijk alleen maar verliezen. Scoor ik er drie, dan had ik er vier moeten maken en raak ik geen pepernoot, dan had ik eerder moeten stoppen. Maar ik loop daar niet voor weg: ik wil HVC omhoog helpen en die centen die ik elders kon verdienen? Ach, dat is allemaal niet belangrijk joh. Plezier, daar gaat het om.”

Voorzitter Leender Veldmeijer van HVC is blij met de komst van Baum en nadat de redactie van De Stad Amersfoort vroeg of dit geen 1 april-grap is, antwoordde hij stellig: ,,Nee, absoluut niet. Hij komt echt naar HVC.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie