Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

ASC Nieuwland en Ernst Kraak sluiten nieuwe overeenkomst

Voetbal

AMERSFOORT Ernst Kraak zal de volgende twee seizoenen hoofdtrainer van ASC Nieuwland zijn. Het bestuur van de club en de 53-jarige Amersfoorter hebben deze week overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen, met een optie voor nog een derde seizoen.

Het meerjarige contract met Kraak past bij het nieuwe beleidsplan van de club, waarin de ambitie is uitgesproken om met de A-selectie in de komende drie tot vijf jaar naar de eerste klasse te promoveren. Die ambitie doet recht aan het talent van de huidige, nog jonge A-selectie die de komende jaren verder versterkt zal worden met talenten uit de huidige JO19-1 en JO17-1.

,,Door de Corona-crisis heeft Ernst het afgelopen jaar nauwelijks verder kunnen bouwen aan het team waarmee hij al in zijn eerste seizoen kampioen werd”, aldus bestuurslid Sam van Meegen. ,,Gezien de hoge ambities die de club heeft en het vertrouwen dat we in de aanpak en werkwijze van Ernst hebben, is een meerjarig contract een logische vervolgstap.’’

Ook Ernst Kraak is verheugd met het meerjarige contract. ,,Ik kan niet wachten om verder te bouwen aan deze talentvolle selectie. Het voelt goed dat Nieuwland me het vertrouwen en de tijd geeft om met deze jonge groep de ambitieuze doelstellingen van de club na te gaan streven.”

advertentie
advertentie