Afbeelding
Archief BDUmedia

Voetbalclubs uit Amersfoort willen onderlinge competitie: ‘Nu alvast scenario’s voorbereiden’

20 januari 2021 om 19:15 Voetbal

AMERSFOORT Een Amersfoortse voetbalcompetitie in plaats van de reguliere competitie; dat is wat diverse clubs uit de gemeente nu voorzichtig aan het voorbereiden zijn. Het is een initiatief van Maikel Manasse (De Posthoorn) en inmiddels hebben al meerdere verenigingen aangegeven hier wel oren naar te hebben. 

door Jeroen van der Veer

Als de KNVB straks eventueel besluit de competitie niet door te zetten, wil Manasse een competitie beginnen waarbij de Amersfoortse clubs tegen elkaar spelen. ,,Enkel en alleen als de veiligheidsvoorschriften het toelaten”, is de coach duidelijk. ,,Maar er is een grote kans dat de competities eruit gaan, omdat wedstrijden die zijn afgelast niet meer in te halen zijn. Daarom ben ik gaan denken aan een alternatief en kwam op dit uit.”

Zijn plan is zaterdag- en zondagclubs die in de derde en vierdeklasse spelen deel te laten nemen in een onderlinge competitie en daar een prijs(je) aan te verbinden. ,,Ik zit te denken aan een competitie in mei / juni, met een uit- en thuiswedstrijd. De wedstrijdmomenten kunnen dan dinsdagavond en zaterdagmiddag (of zondagmiddag als 2 zondag teams elkaar treffen) zijn.”

,,Ik wil niet afwachten en pas een plan bedenken als het eventueel weer mogelijk is”, duidt Manasse. ,,Daarom bedenk ik nu alvast een scenario en werk ik deze uit, zodat het draaiboek kan worden opengeklapt als we groen licht hebben om te voetballen.”

Inmiddels hebben Amsvorde, APWC, Cobu Boys, HVC, KVVA, VVZA, VOP, De Posthoorn en AFC Quick 1890 positief gereageerd op het idee van De Posthoorn-trainer. Alleen CJVV heeft aangeven geen interesse in het idee te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie