Afbeelding
Glory

Tariq ‘Cookie’ Osaro kan niet stunten tegen Rico Verhoeven

4 november 2023 om 23:45 Vechtsporten

AMERSFOORT De Amersfoortse vechtsporter Tariq ‘Cookie’ Osaro (28) heeft zaterdagavond in de Gelredome in Arnhem niet weten te stunten in de strijd om het wereldkampioenschap kickboksen in de categorie zwaargewichten. Rico Verhoeven verdedigde voor de elfde keer zijn wereldtitel met succes. Op het evenement Collision 6 van Glory versloeg de 34-jarige Brabander de Nederlandse Nigeriaan Tariq Osaro op punten.

Verhoeven kwam eind 2021 voor het laatst in actie voor Glory, toen hij te sterk was voor zijn Belgische uitdager Jamal Ben Saddik. Vroeg in dit jaar zou hij zijn titel verdedigen tegen de Kroaat Antonio Plazibat, maar een knieblessure verhinderde dat. Daardoor kreeg Osaro (28) een gevecht tegen Plazibat en mocht hij zich na zijn zege interim-wereldkampioen noemen. Maar de gouden kampioensriem bleef in de Gelredome in het bezit van de 34-jarige Brabander. Verhoeven is al sinds 2014 onafgebroken wereldkampioen.

Gejoel

Het lang verwachte duel begon aftastend. Rake klappen waren schaars, er klonk wat gejoel van de tribunes. Verhoeven zette in de tweede ronde aan. Osaro incasseerde enkele rake klappen. Dat beeld zette door in de derde ronde, al bleef het aantal rake stoten beperkt.

Osaro stond op achterstand in punten en moest in de vierde ronde de aanval zoeken. De Amersfoorter raakte zijn tegenstander soms, maar voldoende was het niet. In de vijfde en laatste ronde sloeg de frustratie toe. ,,Hij begint, man”, riep hij nadat de arbiter beiden weer eens uit elkaar had gehaald. Verhoeven hield moeiteloos stand en werd door de jury unaniem als winnaar aangewezen.

Zware tijd

,,Tien maanden geleden wist ik niet of ik ooit nog zou vechten”, sprak de wereldkampioen na zijn partij. ,,Het was een zware tijd met een operatie. En nu sta ik hier, met behoud van de titel. Leek het makkelijk? Dat is mooi om te horen.”

Verhoeven was beweeglijk in de ring. ,,Daar hebben we hard aan gewerkt. Het gaat beter en beter. Nu wil ik genieten van deze overwinning en dan terug naar de tekentafel en kijken wat er beter kan. Ik weet niet wat de toekomst brengt. Ik laat het aan Glory over.”

Verhoeven meende dat het duel voor Osaro net te vroeg kwam. ,,Hij mist nog wel wat ervaring, maar ik denk dat ik hem nog wel eens tegenkom.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie