Behaalde resultaten Sport & Beweegakkoord Amersfoort

14 maart 2021 om 12:48 Sport Deel je nieuws

De Amersfoortse Sport3hoek, bestaande uit de Gemeente Amersfoort, de SRO en de Amersfoortse Sportfederatie (ASF) zet zich in om de thema’s van het Amersfoortse Sport- en Beweegakkoord invulling te geven.

Met financiële, materiële of personele ondersteuning van sportaanbieders, onderwijsinstanties, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven hebben diverse thema’s binnen het lokale akkoord inhoud gekregen.

In 2020 zijn er door samenwerking van Indebuurt033, Wijkteam Amersfoort en Buurtsportcoach Amersfoort initiatieven ontplooid om laagdrempelig sport en beweegaanbod aan te bieden om Amersfoorters in beweging te krijgen.

Er is gestart met een pilot om statushouders die in Amersfoort komen wonen, een leefstijlprogramma aan te bieden. Naast voorlichting over gezonde voeding en leefstijl, krijgen de deelnemers ook een introductie in de Nederlandse sport- en beweegcultuur. In de loop van dit jaar worden er meer groepen gevormd.

Ook zijn er samenwerkingen tot stand gekomen in het sociaal domein en de gezondheidszorg: 

Het project wandelen met de dokter en leefstijlcoach voorziet in een behoefte vanuit de wijkbewoners en zorgprofessionals.  

Gezond (g)oud in Balans is een samenwerking tussen huisartsen,praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, de SRO, Rode Kruis aan huis, Indebuurt033, GGD Regio Utrecht en sportverenigingen en sportscholen in Nieuwland om ouderen naar passend sportaanbod te begeleiden.

De Amersfoortse bedrijven Multifood, Scheerder drankhandel en de Sligro begeleiden sportverenigingen naar een verantwoord, gezond aanbod in sportkantines.

Er wordt aandacht besteed aan Trainers- en Vrijwilligersbeleid met professionele ondersteuning binnen  sport-, cultuur- en andere verenigingen. 

Het 'Platform Sport & Bedrijven Amersfoort' verbindt de kennis en kunde van bedrijven, sportverenigingen en sportaanbieders om samen initiatieven te ontwikkelen zoals duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, bedrijvensport en onderwijs.

Er worden beweegprogramma’s voor basisschoolleerlingen, kleuters en peuters ontwikkeld en het naschools sport- en beweegaanbod wordt uitgebreid.

Wanneer uw Organisatie, Stichting, Vereniging of goed onderbouwd maatschappelijk initiatief, denkt een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstelling van het Sport- en Beweegakkoord, neem dan contact op via mail: sportakkoord@sro.nl.

Wilt u meer weten over het lokale Sport & Beweegakkoord?

Kijk dan op de website www.sportamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie