Sporten voor buurtvaders

3 mei 2018 om 13:37 Sport/sport Deel je nieuws

Sinds maart sporten iedere vrijdagavond buurtvader uit Liendert en Rustenburg in gymzaal de Zonneparel. Dit initiatief is ontstaan door een samenwerking van de ‘indebuurt033’, SRO en Korfbalvereniging Soesterkwartier.

Wekelijks kwamen de buurtvaders al bij elkaar om ervaringen uit te wisselen die het vaderschap met zich mee brengt. Deze avonden zijn onder begeleiding van Mohamed Boulahrouz van ‘indebuurt033’. Mohamed verteld ‘de avonden zijn zeer nuttig maar een stukje ontspanning in de vorm van sport ontbrak. De heren gaven aan graag voorafgaand aan de samenkomst te willen gaan sporten. Hierbij werd nadrukkelijk aangegeven dat ze niet één vaste sport wilde, maar een diversiteit aan sporten. Ik heb toen de SRO benaderd en kijk eens wat voor mooie sportavonden er nu zijn’.  

Vanuit de SRO hebben Ilona en Tim dit signaal van de buurtvaders proactief opgepakt en wisten dat de korfbalvereniging KombiFit aanbood. KombiFit is bewegen op een laagdrempelig niveau. Er wordt niet gekeken naar iemands achtergrond of sportkwaliteiten. Het doel is om gezellig samen gevarieerde sporten te beoefenen en daarmee lekker fit en soepel te worden en blijven. Het accent ligt dus op plezier en bewegen.

Wekelijks sporten de buurtvaders onder begeleiding van Pieterjan en Dennis van de korfbalvereniging Soesterkwartier. ‘De sportavonden zijn reuze gezellig en uitermate sportief. Na een korte warming-up wordt er wekelijks een ander sport beoefend. Hier merk je dat sport zorgt voor verbroedering’ verteld Pieterjan enthousiast.

Waar de KombiFit in Liendert voor heren is, biedt de korfbalvereniging ook KombiFit op de woensdag- en donderdagavonden aan voor gemengde groepen. Mochten je geïnteresseerd zijn in KombiFit mail dan naar akvsoesterkwartier@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie