Hugo Langelaan tekent voor komend seizoen bij Rugby Club Eemland

Sport/sport Deel je nieuws

Het kersvers gepromoveerde Amersfoortse Heren 1 team van Rugby Club Eemland heeft zich versterkt met de voor het Nederlandse team uitkomende 1e rijer Hugo Langelaan.

Voorzitter Michiel Campagne is blij met deze versterking. “We hebben, als club, eerst de trainingsstaf versterkt. Nu gaan we ons richten op een seizoen in de Ereklasse.”

Naast onze bestaande trainersstaf Sven Bulens (hoofdtrainer), Mathew Cripps ( backs-trainer ) en de ondanks aangetrokken Scott Smith (voorwaartse-trainer)  hebben we de bouwstenen neergelegd om onze jeugd klaar te maken voor de Ereklasse. Eemland wil groeien met zijn eigen jeugd. Afgelopen seizoen was de gemiddelde leeftijd 21 jaar maar we begrijpen dat we nu ook versterking nodig hebben om in de Ereklasse mee te spelen maar misschien nog belangrijker om onze jeugd beter te maken door ook ervaren spelers aan te trekken.

Hugo Langelaan kijkt uit naar het spelen voor RC Eemland, de club die bekendheid kreeg in Nederland door de slogan ‘Rugby=Amersfoort’ en die jarenlang al bezig is met het opleiden van zijn jeugd. Hugo hoopt daar een bijdrage aan te leveren. Voor de in Amersfoort woonachtige speler was deze stap eigenlijk een logische keuze.

De club is druk bezig om te kijken naar andere versterkingen maar bij voorkeur van Nederlandse spelers om zowel het 1ste team maar ook een nieuw gestarte team van onder 20 (U20) naar een hoger plan te trekken in de toekomst.

advertentie