Afbeelding
Zuiderzee Klassieker

Tourtocht Zuiderzee Klassieker 29 september vanaf Amersfoort

18 juni 2019 om 11:27 Sport

AMERSFOORT De negende editie van de Zuiderzee Klassieker wordt op 28 september gestart en gefinisht in Amersfoort. De tocht heeft het doel zoveel mogelijk geld op te halen voor spijsverteringsziekten. Op deze dag zijn alle deelnemers medestrijders en is saamhorigheid en teamspirit belangrijker dan winnen. Meer dan 1000 fietsers komen deze dag in beweging en maken het verschil voor 2 miljoen mensen met een spijsverteringziekte.

De start en finish vindt plaats op het adres van de Maag Lever Darm Stichting én het middelpunt van Nederland. Deelnemers kunnen kiezen uit 4 verschillende routes (50, 80, 120 of 180 km) zodat het een uitdagende toertocht is voor alle niveaus.

De routes voeren langs de voormalige Zuiderzee en door plaatsen als Nijkerk, Harderwijk en Garderen. Op de rustpunten worden de deelnemers voorzien van gezond eten en drinken en een aanmoedigend woord van het Zuiderzee team en bij de finish worden ze groots onthaald! Verschillende topnamen uit de wielerwereld zullen aanwezig zijn en meefietsen om de deelnemers een hart onder de riem te steken.

BURENDAG De Zuiderzee Klassieker vindt plaats tijdens Nationale Burendag. Daarom worden inwoners van Amersfoort uitgedaagd voor de winactie 'sturen met je buren'; waarmee zij samen met hun buren kans maken op een geheel verzorgde buurt BBQ. De organisatie wil op deze manier zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Deelnemers hoeven geen racefiets te hebben, ze mogen ook meedoen met een e-bike, tandem of stadsfietsje.

Alle fietsers worden groots onthaald op het Lieve Vrouweplein, dat deze dag speciaal wordt omgetoverd tot festival terrein met muziek, eten en drinken en gezelligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie