Of je nu groot en sterk bent, licht en snel, jongen óf meisje, bij rugby is voor iedereen plek.
Of je nu groot en sterk bent, licht en snel, jongen óf meisje, bij rugby is voor iedereen plek. Ingrid Afman

Ook Vathorst maakt kennis met rugby

28 oktober 2018 om 20:13 Sport/sport Deel je nieuws

Rugbyclub RC Eemland traint ook in Vathorst. Sinds eind oktober prijken op het veld aan de Olympus echte rugbypalen. “In Vathorst wonen ruim negenduizend kinderen. Die willen we allemaal kennis laten maken met rugby. Het is een machtig mooie sport, waarin eerlijkheid voorop staat,” aldus RC Eemland-hoofd jeugdopleidingen Mickel Koeslag.

RC Eemland is een rugbyclub waar iedereen gelijk is en hetzelfde behandeld wordt. Waar respect is, eerlijkheid, passie, teamwork en discipline. De rugbyclub groeit hard, want het aantal leden neemt flink toe. Een trend die niet alleen bij de club aan de Barchman Wuytierslaan zichtbaar is – dagelijks wordt er op de Eemlandvelden getraind en wedstrijden gespeeld – maar die ook landelijk is ingezet: De rugbysport groeit hard. De afgelopen jaren is het ledenaantal in Nederland met 10 procent gestegen. 

Om heel Amersfoort te bedienen, is RC Eemland ook in Vathorst neergestreken. Elke woensdagmiddag wordt hier rugbytraining gegeven aan de jeugd. “Rugby is een machtig mooie sport,” vertelt hoofd jeugdopleidingen Mickel Koeslag van RC Eemland. “Of je nu groot en sterk bent, of licht en snel, bij rugby is er voor iedereen plek. Het is een temsport waarin elk kind tot zijn recht komt.”

Dat er rugbytraining in Vathorst wordt gegeven, is niet nieuw. Sinds ruim een jaar zijn Koeslag en zijn trainers elke woensdagmiddag op een veld bij hockeyclub Eemvallei aan Olympus 18 te vinden. “In Vathorst wonen ruim negenduizend kinderen onder de achttien. We willen er zoveel mogelijk rugbyskills leren,” lacht hij. Sinds eind oktober staan er rugbypalen op het terrein. “Dat maakt het een stuk leuker om kickspelletjes te doen,” aldus Koeslag.

Kom langs op Olympus 18, bij de velden van hockeyclub Eemvallei. Elke woensdag tussen 15.00 en 16.00 is er training voor kinderen van negen tot twaalf. Van 16.00 tot 17.00 kunnen kinderen van zes tot negen jaar met de ovalen rugbybal aan de slag.

www.rceemland.nl www.schoolsportamersfoort.nl

Nu er rugbypalen op het veld aan Olympus 18 staan, is al vanaf grote afstand duidelijk dat hier gerugbyd kan worden.
Mickel Koeslag, hoofd jeugdopleidingen RC Eemland
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie