Crackerjacks MU20 speelt met regenboogkleuren
Crackerjacks MU20 speelt met regenboogkleuren M. Klein

Crackerjacks speelt met regenboogkleuren

10 oktober 2018 om 08:17 Sport/sport Deel je nieuws

Het team mannen onder 20 van basketballvereniging Crackerjacks speelde afgelopen zondag met de regenboogkleuren. Zo maakten zij duidelijk dat iedereen welkom is bij de sportvereniging. Ongeacht welk geslacht, geloof, geaardheid of afkomst. Crackerjacks is hiermee de eerste basketballvereniging in Nederland die op deze wijze zichtbaar maakt waar ze voor staat. Herman Beekelaar, voorzitter van Crackerjacks: ‘ We zijn recentelijk uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar in Nederland. Dan moet je laten zien waar je voor staat, vinden wij bij de club. Hier hoort bij dat je duidelijk maakt dat basketballen toegankelijk en veilig moet zijn voor iedereen. Ons mannenteam, dat tweede divisie speelt, heeft dit afgelopen zondag nog eens onderstreept. Alle spelers en de trainer/coaches maakten de regenboogkleuren zichtbaar; van schoenen tot armbanden.‘

Met deze actie sluit Crackerjacks aan bij de regenboogagenda van de stad. Collegepartners hebben met elkaar afsproken om samen te werken aan het versterken van inclusiviteit: sport moet toegankelijk zijn voor iedereen.

Crackerjacks sloot de wedstrijd op passende wijze af in eigen huis, met een winnende score van 72-50 tegen Apollo Amsterdam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie