Afbeelding
NOC-NSF

Interview in de krant krijgt verrassend staartje

20 november 2019 om 15:20 Overig

AMERSFOORT De 80-jarige Hans Knobbe komt al 15 jaar uit Almelo om mee te doen met het 50-plus Keimeppers- tennistoernooi op de Amersfoortse tennisclub LTV Randenbroek. Eerder hij al geïnterviewd door De Stad Amersfoort en dat leverde meer dan naamsbekendheid op.

Dat artikelen in onze kranten impact hebben, dat weten we. Oké, soms is die impact groot, soms wat kleiner. Maar soms zijn de gevolgen van een publicatie anders dan je zou verwachten. Daar kan de 80-jarige Hans Knobbe uit Almelo over meepraten. 

Aanleiding voor de publicatie (op woensdag 10 juli in De Stad Amersfoort) was het jaarlijkse 50+ Keimepperstoernooi van tennisvereniging LTV Randenbroek. In de voorbeschouwing speelde Knobbe -naast wethouder Buijtelaar en Jacco Eltingh- een belangrijke rol. Knobbe bereikte inmiddels een respectabele leeftijd (80) en komt bovendien elk jaar uit Almelo naar Amersfoort om aan het toernooi mee te doen. Omdat er in de omgeving van Almelo weinig vergelijkbare toernooien zijn én omdat zijn dochter in Amersfoort woont. Een bijzondere deelnemer derhalve, die om die reden werd geïnterviewd. 

De auteur van het artikel, Marjolijn van Gelder, kreeg onlangs een mail van Knobbe, waarin hij een opmerkelijke anekdote opdiste. ,,Graag wil ik je even vertellen dat het een heel leuk vervolg heeft gehad'', laat Knobbe in de mail weten: ,,Het NOC*NSF heeft een paar maanden geleden een prijsvraag uitgeschreven, waarbij mensen werden uitgenodigd om te beschrijven, hoe zij hun sport beleven. Mijn inzending ging over mijn beleving van jouw interview. Laat ik nou enkele weken geleden bericht krijgen, dat ik een prijs heb gewonnen! Welke? Een prachtige nieuwe fiets! Shorttrackster Yara van Kerkhof (won zilver op de Olympische winterspelen!) reikte de prijzen uit. Wat een onverwacht, maar wel een heel verrassend gevolg van het interview!'', aldus Knobbe die zijn mail met een knipoog eindigt: ,,Met deze hele grote prijs heb ik wel een totaal onverwachte compensatie gekregen voor het prijzengeld, dat ik dit jaar niet heb verdiend bij de Keimeppers.'' Het zou ons niets verbazen als Hans Knobbe volgend jaar zomer weer gewoon op de presentielijst van het Keimepperstoernooi staat!

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie