Afbeelding
Epa/lukas Kabon

Femke Bol loopt wereldrecord: ‘Dit is een gekke verrassing’

Atletiek

AMERSFOORT (ANP) Atlete Femke Bol heeft een wereldrecord neergezet op de 300 meter horden, een afstand die zelden wordt gelopen. De 22-jarige Amersfoortse was bij de World Athletics Continental Tour Gold in de Tsjechische stad Ostrava oppermachtig. Bol snelde naar 36,86 seconden, bijna 1,5 seconde onder de oude recordtijd.

Het wereldrecord op deze incourante afstand stond op 38,16. Bol had 38,55 staan als haar beste tijd op de 300 meter horden. De Nederlandse, die vorig jaar op de Olympische Spelen van Tokio brons pakte op de gebruikelijke 400 meter horden, ging tot haar eigen verbazing aanzienlijk sneller in Ostrava. Haar mond viel even open toen ze het scorebord bekeek. Bol poseerde daarna naast het bord met daarop haar tijd van 36,86 en de tekst ‘new wr’ (nieuw wereldrecord).

,,Dit was een gekke verrassing”, zei Bol. ,,Ik hoopte hier in de 37 seconden te lopen. Ik raakte onderweg twee horden een beetje en zei tegen mezelf: kom op, Femke, de laatste meters! Toen ik de tijd zag, wist ik waarom ik zoveel melkzuur in mijn benen voelde.”

Bol komt maandag op de FBK Games in Hengelo in actie op de 400 meter horden.

advertentie
advertentie