Vrolijkheid in de keuken bij de kokende bewoners vlnr: Jan, Cynthia en Diana.
Vrolijkheid in de keuken bij de kokende bewoners vlnr: Jan, Cynthia en Diana. (Foto: Rob Croes)

Bewoners koken voor bewoners in Nieuwland

9 september 2022 om 10:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Lekker eten, multicultureel, ontmoeten, gezelligheid, praatje, buren onder elkaar. Bewoners koken voor elkaar, opnieuw een leuk, nieuw initiatief in Nieuwland. Vanaf 22 september 2022 staat er weer een nieuw initiatief op de planning in de authentieke Wijkboerderij Nieuwland: elke donderdagavond gaan bewoners voor hun eigen buurt koken. 

Wim de Haan, één van de organisatoren spreekt van een geweldig initiatief: ,,De Wijkboerderij ligt midden in de wijk Nieuwland en vele bewoners weten deze bijzondere plek inmiddels te vinden. Zo is er al iedere eerste donderdag van de maand het pannenkoekenfestijn voor kinderen. Voor een klein bedrag komen de kinderen uit de wijk heerlijke pannenkoeken eten. De pannenkoekenavond blijft bestaan en dit kookevenement wordt nu uitgebreid. Zo wordt het namelijk een eet-evenement voor iedereen in de wijk. Van jong tot oud, van gezin tot alleenstaand. Iedereen is welkom. Eten verbindt immers.”  

CULINAIRE HOOGSTANDJES Er staan al diverse kook-avonden op de agenda. Zo doet Diana Visser, vrijwilligster van het eerste uur, op 22 september de aftrap met een Italiaanse avond. De inmiddels in Nieuwland bekende kok Zaher, van Hart van Syrië, bereidt op 20 oktober een smaakvolle Syrische maaltijd. Er volgt een avond ‘Burgers voor Burgers, waar Nieuwlanders kunnen genieten van vers bereide hamburgers gemaakt door buurtbewoner en initiatiefnemer Jan Huurdeman. Buurtgenoten die willen koken of op een andere manier willen helpen zijn welkom. 

AANMELDEN Er wordt een minimale bijdrage gevraagd voor het diner van 5,00 tot maximaal 10,00 euro per persoon. Vanaf 22 september start de ‘buren koken voor buren avond’ op iedere donderdagavond, veelal van 17.30 tot 20.00 uur. De pannenkoekenavond start om 17.00 uur. Iedereen die wil komen proeven kan zich aanmelden; graag uiterlijk op zondagavond voor de donderdag erop. Tijden, informatie en het menu zijn te vinden op de website: https://nieuwlandsamen.nl of Wijzijnnieuwland.nl. Aanmelden is ook mogelijk via deze weg.   

Door de problemen te delen en te bespreken kunnen we elkaar helpen

DE WIJKBOERDERIJ Op dezelfde website staan allerlei activiteiten in de Wijkboerderij genoemd. Veel activiteiten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Nieuwland. Zo is de Deel van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 open om een kopje koffie met wat lekkers of een kleine lunch te gebruiken. De Wijkboerderij is een huiskamer voor Nieuwlanders. Veel activiteiten vinden dan ook plaats vanuit deze huiskamer, zoals het repaircafé, diverse creatieve workshops, yoga, wandelen met de dokter of het wandelen met de vitaliteitscoach.

In samenwerking met Buurtzorg komen daar in september thema-ontmoetingsavonden bij. ,,Veel verschillende thema’s komen hier aan bod, zoals toekomstgericht wonen in Nieuwland. Denk hierbij aan veiligheid. Andere thema’s zijn vitaliteit, gezonde voeding, geldproblematiek en eenzaamheid. Op deze avonden ontmoeten buurtbewoners elkaar en worden alledaagse problemen gedeeld. Iedereen loopt wel tegen bepaalde zaken aan. Mensen zitten soms lang alleen te tobben. Door de problemen te delen en te bespreken kunnen we elkaar helpen”, aldus Huurdeman.

Door Bianca Snel


IETS DOEN VOOR DE WIJK 
Wijkbewoners die zin hebben om zich in te zetten voor de wijk, zoals bijvoorbeeld koken, helpen met activiteiten of helpen met de aankleding zijn welkom. Bel met Wim de Haan, (Stichting Nieuwland Samen) bereikbaar op nummer 06-579 18 196 of per mail via info@smwn.site.
Dit artikel wordt aangeboden door Communicatiewerkgroep Nieuwland, voor en door Nieuwlanders geschreven. Nieuwlandsnieuws@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie