Afbeelding
Rinus van Denderen
Column

Kerst in Amersfoort

22 december 2021 om 11:00 Column

Begin met groot (kerst)hart onder de riem te steken van die vier kanjers in het Glazen Huis op de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad. Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende. Wat hadden ze uitgekeken naar een dagelijkse volle bak met veel verzoekjes, grote en kleine donaties, spectaculaire optredens, aandoenlijke dansacts van kinderen in de aanwezige (broei)kassen en allerlei andere spontane handelingen die hadden moeten zorgen voor héél veel geld voor het goede doel, het Wereld Natuur fonds (WWF).

Drie redactieleden van ons prachtblad gaan bij Newasco een wasje draaien. Als de was er dan maar niet gekrompen uitkomt, Yolanda, Bart en Michel. Het is akelig stil de komende week op die toplocatie bij 3FM Serious Request. Strenge coronamaatregelen hakken er in bij de dj’s die het deze week zonder toeschouwers moeten doen.

Gastoptredens gaan wel door, maar zonder Amersfoortse muzikanten, dat is een gemiste kans. Luisteraars en kijkers moeten het doen met onder andere Henny Huisman! Sneu voor Amersfoort dat het zo is gelopen. Zie nog de beelden van onze opgetogen burgemeester Lucas Bolsius afgelopen zaterdag die klokslag 12.00 uur de vier ‘plaatjesdraaiers’ opsluit, trots de pers te woord staat, zich laat fotograferen/filmen voor het Glazen Huis in zijn stad. Blijf ze steunen, vraag plaatje aan, onderneem leuke dingen waarmee je geld ophaalt voor dit goede doel. Het moet ondanks deze vreselijke tegenvaller toch een onvergetelijke week worden met recordbedrag aan donaties!

We hebben echter toch iets om naar uit te kijken, namelijk de beide kerstdagen. Weliswaar sober met weinig bezoek, niet uitbundig zoals andere jaren maar de aanlokkelijke (kerst)reclamefolders doen uw stukkiesschrijver, zit aan de kerstkransjes, weer als vanouds watertanden. Voorpagina van Dirk lonkt cholesterolbom van jewelste, 1de Beste Soesjestoren. Plus maakt me lekker met smakelijke likeuren, mierzoete desserts en Jopen biertje. Aldi met chocokruimel karamel cakejes, gevulde portobello met brie en zongedroogde tomaatjes. 

Hema komt met corrigerend ondergoed, allemaal naadloos. Lidl komt met smakelijke foto’s van carpaccio met citrusvruchten, oesters met parmaham, zeekraal en tomatensalsa maar ook, eerlijk is eerlijk, met de beste exotische fruitsoorten. Kruidvat met badbruisballen geschenkenset. Als laatste AH met roomboter kerstman en broodpop wit. De folderbezorger krijgt dit jaar als hij zijn kerst/nieuwjaarswensen komt brengen weer een extraatje van mevrouw de Keijzer, want de folders zijn voor haar een wekelijks hoogtepuntje! 

Bij deze wens ik u smaakvolle vegetarische, mierzoete, vleesrijke, gourmetvolle, kaasfondueachtige kerstdagen maar vooral vredige dagen met een glimlach. Denk vooral even aan die vier daar in het Glazen Huis die zich hele andere kerstdagen hadden voorgesteld. ‘It’s Gonna Be Lonely This Christmas!’

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie