Afbeelding
Otto van der Leest/Gemeente Amersfoort

Voormalige Bilalschool wordt activiteitencentrum Leusderkwartier

14 december 2021 om 12:18 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort heeft het schoolgebouw aan de Miereveldstraat 72 verkocht aan de organisatie Bijzondere Plekken Amersfoort. Het gebouw van de voormalige Bilalschool krijgt in 2022 daarmee definitief een nieuwe bestemming, meldt de gemeente.

De locatie gaat verder onder de naam Huis Miereveld. Bijzondere Plekken wil van de locatie een gastvrije plek maken met ruimte voor ontmoeting en uiteenlopende activiteiten. Een deel van de ruimtes zijn bestemd als buurtontmoetingsruimte, waaronder een buurttuin. Voor een deel worden de ruimtes verhuurd aan kleine bedrijven, particulieren en maatschappelijke organisaties. Ook is er een ruimte voor kinderopvang.

Een overzicht van alle gebruikers en activiteiten staat in de informatiebrochure die op de website www.amersfoort.nl/miereveldstraat is te vinden.

De huidige bestemming van het pand is maatschappelijk (onderwijs). Het concept van Huis Miereveld vraagt echter om een bredere bestemming en daarom vraagt de nieuwe eigenaar een omgevingsvergunning aan voor het afwijken van het bestemmingsplan.

De verkoop van de Miereveldstraat 72 heeft in december 2021 plaatsgevonden. Het streven is dat Huis Miereveld in het voorjaar van 2022 de eerste ruimtes in gebruik neemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie