Gebakkelei over voetpad Maatweg

29 juni 2013 om 00:00 Voorpagina

Op 23 december gaat het nieuwe Meander Medisch Centrum open. Voor auto's komen er voldoende rijstroken, afslagen, twee nieuwe kruisingen. Voor de ambulance is een vrije doorgang gewaarborgd. En er komen een vrije busbaan en twee bushaltes. Maar voetgangers vanaf Hoogland en Amersfoort zullen in de huidige plannen over het fietspad aan de noordzijde en de ventweg aan de ziekenhuiszijde moeten lopen om bij het ziekenhuis te komen. Er worden namelijk geen vrije voetpaden aangelegd. ,,Het MMC betreurt dit. Wij vinden dat er een voetpad moet komen zodat onze patiënten en bezoekers veilig het ziekenhuis kunnen bereiken. Wij zouden graag zien dat dit pad voor voetgangers vanaf de Koppelbrug wordt aangelegd", aldus woordvoerder Marije Mansfeld.

AMERSFOORT - De werkzaamheden aan de Maatweg zijn inmiddels begonnen. Maar nog altijd is er 'gebakkelei' over de positie van de voetgangers op de nieuwe Maatweg die in oktober officieel klaar moet zijn en Amersfoorters bij het nieuwe ziekenhuis moet brengen.

Het probleem is de ventweg aan de zijde van het MMC. De provincie Utrecht houdt liever de ventweg aan als weg waarop ook de landbouwwerktuigen kunnen blijven rijden, aangezien zij niet op de Maatweg mogen rijden zolang dit een 80 kilometerweg is. De Maatweg wordt 50 km binnen de bebouwde kom, de grens schuift op richting Bunschoterstraat tot voorbij het ziekenhuis, maar niet vanaf de kruising van de Bunschoterstraat. Daar zouden de tractoren de weg op moeten kunnen, om ze van de ventweg af te houden. De provincie Utrecht benadrukt dat de twee wegen goed op elkaar moeten aansluiten. ,,Op dit moment zijn we hierover met de gemeente Amersfoort in gesprek", aldus woordvoerder Kato Marijs. ,,Over de uitkomst daarvan valt nog niks te zeggen."

Gemeentewoordvoerder Otto van der Leest bevestigt het gesprek. ,,Wij willen ook dat wanneer het ziekenhuis opengaat, bezoekers op een veilige manier gebruik kunnen maken van de weg."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie